Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#TourismTrips - Tre fjärdedelar av alla resor av EU-invånare ligger inom sitt eget land, de flesta resor med bil

DELA MED SIG:

publicerade

on

Under 2017 gjorde EU-invånare 1.3 miljarder resor med övernattningar som uppgick till nästan 6.4 miljarder nätter. Den genomsnittliga reselängden var 5.1 nätter. Jämfört med 2016 ökade antalet turismresor av EU-invånare med 4 %. Tre fjärdedelar (73 %) av alla resor tillbringades inom bosättningslandet (inrikesresor), medan en fjärdedel (27 %) gjordes utomlands (utresor), varav 21 % till andra EU-länder och 6 % till destinationer utanför EU. Hämta fulltext på Eurostats webbplats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend