Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit – I kapplöpningen om nr 10 lovar Storbritanniens Johnson och Hunt att lägga ut pengarna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Boris Johnson och Jeremy Hunt lovade att spendera miljarder pund på offentliga tjänster, infrastruktur och skattesänkningar på söndagen (30 juni) när de två männen som kämpade för att bli premiärminister ställde upp sig som den bästa kandidaten att ta sig an oppositionspartiet Labour., skriver Kate Holton.

Rivalerna för att efterträda Theresa May som ledare för det regerande konservativa partiet presenterade planer på att vinna ett bredare politiskt stöd genom att investera i utbildning, transport och försvar, även om det innebär högre statlig upplåning. Tävlingen ska vara över den 23 juli.

Johnson, favoriten, lovade att öka utgifterna för utbildning och lägga till tidigare löften om att investera i transporter, supersnabbt bredband, fler poliser och skattesänkningar.

Utrikesminister Hunt lovade att sänka bolagsskatten, även i händelse av en oordningslös Brexit utan avtal, för att driva ekonomisk tillväxt och generera medel för att investera mer i social omsorg, försvar och utbildning.

"Tro mig att det finns pengar tillgängliga nu," sa Johnson till Sky News. "[Och] jag är beredd att låna för att finansiera vissa stora mål, men totalt sett kommer vi att behålla det skattemässiga ansvaret."

Eftersom Storbritannien nu ska lämna EU den 31 oktober, har mycket av debatten kretsat kring hur de två kandidaterna skulle styra världens femte största ekonomi ut ur världens största handelsblock utan att förlama tillväxten.

Med vinnaren som bestämts av medlemmar i det konservativa partiet, som överväldigande stöder Brexit, har Hunt hårdnat sitt språk och sagt att han skulle fatta ett beslut i början av oktober att gå för en oordnad exit utan avtal om det inte fanns några utsikter att få igenom ett avtal. parlament.

Annons

Den självutnämnda entreprenören sa att en sänkning av bolagsskattesatsen till 12.5 %, motsvarande nivån i Irland och en av de lägsta i någon större ekonomi, skulle bli ännu viktigare i händelse av ett avtalslöst eftersom det skulle stödja företag genom omvälvningen. Räntan är för närvarande 19%.

"Om vi ​​hade en no-deal Brexit så skulle några av dessa utgiftsåtaganden behöva vänta eftersom du skulle behöva avleda pengar för att stödja företag upp och ner i landet," sa Hunt till BBC TV. ”Jag skulle inte släppa dem men de skulle ta längre tid.

"(Men) av dessa åtaganden, den jag inte skulle släppa är den som sänker bolagsskatten. Det skulle sätta fart på ekonomin på ett sätt som skulle vara till hjälp i ett sammanhang utan avtal.”

Med fyra månader kvar till Storbritanniens nästa deadline för att lämna EU, försökte de två männen också visa att de hade avancerade planer för hur de skulle hantera Storbritanniens avgång.

Hunt sa att han hade fört samtal med den tidigare kanadensiska premiärministern Stephen Harper, som förhandlat fram ett handelsavtal med EU.

I andra möjliga regeringsrörelser sa en källa att Storbritanniens ledande brexitförhandlare Olly Robbins skulle byta jobb medan Mark Sedwill, kabinettssekreterare, skulle kunna bli Storbritanniens ambassadör i Washington under en Johnson-regering.

Enligt Mail on Sunday, Johnson har också ett övergångsteam som förbereder sig för att bjuda in EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och blockets brexitförhandlare Michel Barnier till London för att återuppta samtalen när han väl är vid makten.

Asked by Sky News how he could seal a new deal when the EU has said it will not reopen the withdrawal agreement, Johnson said “it’s possibly the case that they would say that at this particular stage in the negotiations … Let’s see”.

När han pratade om sina planer för framtiden, upprepade den tidigare utrikesministern Ronald Reagan när han citerade 14-talsforskaren Ibn Khalduns övertygelse om att sänkta skatter skulle stimulera ekonomisk tillväxt och sa att företag skulle stödjas under hans ledning.

Londons före detta borgmästare har kritiserats hårt för ett rapporterat avskedande förra året av företagens oro över Brexit med kommentaren "jävla affärer".

Han sade på söndagen (30 juni) att och flera andra kommentarer som har väckt uppmärksamhet har tagits ur sitt sammanhang.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend