Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#JunckerPlan stödjer små och medelstora företag i Italien med 330 miljoner euro i finansiering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Junckerplanens Europeiska fond för strategiska investeringar stöder ett avtal som undertecknats i Italien. Affären är mellan Europeiska investeringsbanken (EIB)-gruppen och den italienska banken Banco BPM, för att tillhandahålla 330 miljoner euro i finansiering till små och medelstora företag och medelstora företag inom industri-, jordbruks-, turism- och tjänstesektorerna. Jobb, tillväxt, investeringar och konkurrenskraft Vice vd Jyrki Katainen (avbildad) sa: "Finansieringsavtalet som undertecknades i dag mellan EIB-gruppen och Banco BPM i Italien gör en smart användning av EU:s budgetgaranti. Med dess hjälp får italienska företag tillgång till mer än 300 miljoner euro i nya lån. Investeringsplanen fortsätter sitt starka stöd till den italienska SMF-marknaden, med nästan 290,000 XNUMX små och medelstora företag i Italien som redan drar nytta av finansiering till förmånliga villkor.” Ett pressmeddelande finns här.. Från och med juni 2019 har Juncker-planen mobiliserat nästan 410 miljarder euro i ytterligare investeringar, inklusive 65.4 miljarder euro i Italien. Planen stöder för närvarande 952,000 XNUMX små och medelstora företag över hela Europa.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend