Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Parlamentsledamöter misslyckas med det senaste försöket att blockera #Brexit utan avtal

DELA MED SIG:

publicerade

on

En grupp pro-EU-lagstiftare misslyckades i måndags (1 juli) i sitt senaste försök att förhindra Storbritannien att lämna blocket utan ett utträdesavtal, efter att parlamentets talman inte valt att deras förslag ska gå till omröstning, skriver Kylie MacLellan.

Båda kandidaterna för att ersätta Theresa May som premiärminister har sagt att de skulle övervaka en avtalslös Brexit om de tvingas till det.

Boris Johnson har lovat att lämna EU med eller utan ett avtal den 31 oktober om han vinner medan hans rival Jeremy Hunt har sagt att han, om det är absolut nödvändigt, skulle gå för en avtalslös Brexit.

Den tidigare konservative justitieministern Dominic Grieve och den tidigare Labour-utrikesministern Margaret Beckett hade lagt fram ett ändringsförslag till rutinmässig finanslagstiftning, kallad beräkningar, som syftar till att skära av en del av regeringens finansiering om Mays efterträdare genomförde en avtalslös Brexit mot parlamentets vilja.

Om det valdes, förväntades förslaget att röstas om av lagstiftare på tisdagen (2 juli), men i början av debatten om skattningar på måndagen sa oppositionspartiet Labour på Twitter att talaren John Bercow inte hade valt några ändringsförslag.

Ändringen syftade till att neka medel till vissa regeringsdepartement om inte parlamentet har ratificerat ett avtal, eller utträdesavtal, med EU, eller lagstiftare har gått med på att Storbritannien lämnar utan avtal.

Annons

Det var det senaste försöket från lagstiftare att försöka hindra Storbritannien från att lämna EU utan avtal. Förra månaden besegrade lagstiftare ett försök från Labour att försöka ta kontrollen över den parlamentariska agendan från regeringen för att införa lagstiftning som syftar till att blockera en utträde utan avtal.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend