Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionär Navracsics i Finland för #EUYouthConference

DELA MED SIG:

publicerade

on


Idag (3 juli), kommissionär för utbildning, kultur, ungdom och idrott Tibor Navracsics
(avbildad) kommer att vara i Finland för att diskutera framtida perspektiv för utbildning och träning av unga arbetstagare vid den avslutande sessionen Helsingfors ungdomskonferens anordnas av det finska EU-ordförandeskapet och Europeiska kommissionen. Genom att debattera med ungdomar tillsammans med vetenskaps- och kulturminister Annika Saarikko kommer kommissionsledamoten att lyfta fram ungdomsarbetets roll för att stärka unga människor och värdet av att utveckla en gemensam förståelse för vad kvalitetsarbete är.

Ahead of the event, Commissioner Navracsics said: “As our societies and young people’s needs and experiences change, youth work needs to evolve. Youth work has an important part to play in equipping young people with the competences they need, and is especially valuable in reaching out to isolated young people. That is why we have placed youth work at the heart of our new EU Youth Strategy. We will work with member states to boost education and training of youth workers, for example, and keep supporting mobility of youth workers through the Erasmus programme.”

Resultaten av diskussionerna vid konferensen kommer att ingå i kommande rådsslutsatser om utbildning och träning av ungdomsarbetare och EU Youth Dialogue 7:e cykeln. Creating opportunities for Youth is a thematic priority of the current Presidency Trio (Romania-Finland-Croatia), with a special focus on ‘Quality Youth Work for All’ by the Finnish Presidency of the Council. The Commission has already proposed a strategisk agenda för ungdomsarbete, endorsed in the Council’s three-year Work Plan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend