Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Ingen #Brexit-uppgörelse möjlig med den irländska backstoppen fortfarande på plats, säger premiärministerkandidaten Hunt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt (avbildad), en av de två utmanarna att bli nästa premiärminister, sa att det skulle vara omöjligt att ha ett avtal om utträde från Europeiska unionen som inkluderar den nuvarande irländska backstop-bestämmelsen, skriver Amanda Ferguson.

"Jag inser att vi aldrig kommer att ha en överenskommelse om att lämna EU med bakstoppet, så det måste förändras eller så måste det gå", sa Hunt vid ett evenemang i Belfast.

”Vi måste hitta en annan lösning och jag tror att det kommer att bli en teknikledd lösning, vad tyskarna kallar en osynlig gräns. Båda sidor är överens om att om tekniken kan göra detta så är det vägen framåt."

Den irländska backstoppen, som utgjorde en del av premiärminister Theresa Mays skilsmässaavtal från EU som parlamentet förkastade tre gånger, är en försäkring som är utformad för att förhindra att en hård gräns återvänds mellan Irland och den brittiska provinsen Nordirland.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend