Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Storbritanniens justitieminister säger att parlamentet troligen kommer att hitta ett sätt att stoppa #Brexit utan avtal

DELA MED SIG:

publicerade

on

Brittisk justitieminister David Gauke (avbildad) sade på söndagen (7 juli) att han trodde att parlamentet skulle hitta ett sätt att stoppa en ny premiärminister från att ta Storbritannien ur EU utan en överenskommelse, skriver Kylie MacLellan.

Boris Johnson, föregångaren för att efterträda Theresa May som premiärminister denna månad, har sagt att Storbritannien måste lämna EU den 31 oktober med eller utan ett avtal. Parlamentet har upprepade gånger uttryckt sitt motstånd mot en avtalslös Brexit.

"Med tanke på var den parlamentariska majoriteten är och styrkan i känslan av en no-deal Brexit, tror jag att det förmodligen kommer att finnas ett parlamentariskt sätt på vilket detta kan stoppas", sa Gauke till BBC TV. "Det finns ett element av osäkerhet kring det men jag tror att sannolikheten är att parlamentet kommer att hitta en mekanism på något sätt."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend