Anslut dig till vårt nätverk!

Antisemitism

Unga judiska européer står inför ökande #Antisemitism, en ny EU-studie finner

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har tillsammans med byrån för grundläggande rättigheter (FRA) presenterat en undersökning om erfarenheter och uppfattningar om antisemitism hos unga judiska européer i EU. Rapporten visar att fyra av fem unga judiska européer har förklarat att antisemitism är ett problem i deras land, och trodde att det har ökat under de senaste fem åren.

Dessutom upplevde 44 % av unga judiska européer antisemitiska trakasserier. 80 % av de unga offren har dock inte anmält trakasserier till polisen eller till någon annan myndighet. Kommissionären för rättsväsendet, konsumenterna och jämställdhet Věra Jourová sa: "Unga judiska européer är väldigt fästa vid sin judiska identitet. Jag är ledsen över att de fruktar för sin säkerhet i Europa, inte vågar bära en kippa och vissa överväger till och med att emigrera. Vi måste agera snabbt för att bekämpa antisemitism i Europa och gå med i våra ansträngningar för att hålla våra ungdomar säkra. Vi vill att unga judiska medborgare ska växa upp i Europa och känna att de hör hemma här. Antisemitism är ett hot mot våra europeiska värderingar. Det är därför vi prioriterade kampen mot det och arbetar nära med medlemsstaterna för att säkerställa att de är helt och hållet en del av vår union.”

Kommissionen har vidtagit många åtgärder under de senaste åren att bekämpa antisemitism och startade arbetsgruppen för antisemitism förra veckan, efter det enhälliga antagandet av Rådets deklaration om bekämpning av antisemitism. Det fullständiga undersökningsresultatet, samt ett pressmeddelande, finns tillgängliga nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend