Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Brittiska företag skär ner investeringsplanerna när #Brexit-larmet når ny topp – undersökning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Brittiska företag är mer oroliga för Brexit än någonsin sedan folkomröstningsbeslutet 2016 att lämna EU och de planerar att minska investeringar och anställningar, visade en undersökning bland finanschefer i måndags (8 juli). skriver Navdeep Yadav. 

Undersökningen gjord av Deloitte, ett finansiellt rådgivande företag, visade att 83 % av finanscheferna trodde att ett utträde från EU skulle skada Storbritanniens långsiktiga affärsmiljö.

Endast 4% sa att det var en bra tid att ta på sig mer balansrisk, den lägsta andelen sedan Lehman Brothers kollaps 2008, vilket bidrog till att utlösa finanskrisen.

Storbritanniens ekonomi har avtagit kraftigt efter en stark start på 2019 när företag skyndade sig för att förbereda sig för det ursprungliga Brexit-datumet i mars som har skjutits upp till den 31 oktober.

Undersökningar som publicerades förra veckan antydde att ekonomin krympte under andra kvartalet och Bank of Englands guvernör Mark Carney varnade för de växande riskerna från en avtalslös Brexit och från en eskalering av handelsspänningar i världsekonomin.

Nästan två tredjedelar av finanscheferna som undersöktes av Deloitte förväntade sig att minska anställningen under de kommande tre åren som ett resultat av Brexit och 47 % förväntade sig minska investeringarna.

Brittiska företag skar ner på företagsinvesteringar under hela 2018, den längsta sikten sedan den globala finanskrisen, vilket ger upphov till oro över de långsiktiga effekterna av Brexit-krisen på landets ekonomi.

Annons

Separat på måndagen sa Confederation of British Industry, en arbetsgivargrupp, att de förväntade sig att företagsinvesteringar skulle falla med 1.3 % under 2019, den största nedgången sedan finanskrisen, även om Storbritannien lyckas undvika en avtalslös Brexit.

"Brexit-osäkerheten hämmar företagens investeringar. "Vi riskerar att hamna ytterligare efter våra G7-konkurrenter," sa Rain Newton-Smith, CBI:s chefsekonom.

CBI höll sin prognos för den brittiska ekonomiska tillväxten 2019 på 1.4 % men sänkte sin prognos för 2020 något till 1.5 % från en tidigare uppskattning på 1.6 %.

Deloittes undersökning baserades på svar från 79 finanschefer, inklusive 48 från FTSE 350-företag och genomfördes mellan 12 och 28 juni.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend