Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Med ögonen på #Brexit-handelsavtal ser Storbritannien ut att utbilda elever som lämnar skolan som framtida förhandlare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Department of International Trade, som skapades efter omröstningen 2016 för att lämna EU, sa att dess tvååriga system skulle omfatta placeringar med team som arbetar med framtida handelsavtal och stödjer brittiska företag som exporterar, skriver Kylie MacLellan.

"När vi lämnar EU och tar upp handel i vår egen rätt som en politik, har vi varit tvungna att utveckla alla färdigheter för att kunna göra det", sa handelsminister Liam Fox vid lanseringen av programmet, som skolbarn deltar i en falsk handelsförhandling som bullrigt byts ut med produkter i bakgrunden.

"Jag ville att särskilt unga människor skulle titta på handelsvärlden och säga 'det är ett yrke jag skulle vilja gå in i, det är något jag skulle vilja göra som en karriär'."

Storbritannien kan inte formellt underteckna handelsavtal med andra länder förrän de har lämnat EU, men har arbetat för att samla expertis, replikera avtal som det är en del av som medlem i EU och lägga grunden för nya avtal.

De som ansöker om systemet, som kommer att betala cirka 30,000 18 pund per år, behöver inte ha några kvalifikationer. Institutionen förväntar sig att de flesta kandidater antingen kommer att vara XNUMX-åriga som lämnar skolan eller personer som vill byta karriär.

Det kommer också att innehålla en sex månader lång utstationering på ett av Storbritanniens handelskontor runt om i världen.

Annons

"Om du vill sälja Storbritannien ordentligt måste du veta vad Storbritannien har att sälja, men du måste också förstå marknaderna som vi säljer till", sa Fox till Reuters.

Storbritanniens chefsrådgivare för handelsförhandling Crawford Falconer, som tidigare arbetade som Nya Zeelands chefsförhandlare, sa att upplägget inte handlade om att fylla en lucka i handelsförhandlingstalang i Storbritannien.

"Vi har massor av handelsförhandlingstalanger men vad vi behöver ha är större mångfald och större valmöjligheter och för människor att komma in i en yngre ålder", sa han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend