Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Oceana fördömer potentiella fall av olagligt, orapporterat och dåligt reglerat fiske över Medelhavet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Analys av satellitsignaler i världens mest överfiskade hav avslöjar över 28 tusen timmars uppenbart fiske inom skyddade områden under hela 2018. 

Oceana har avslöjat potentiella fall av olagligt, orapporterat och dåligt reglerat fiske i vattnet medelhavsvärldens mest överfiskat hav (80 % av fiskbestånden). Resultaten från denna analys kommer att läggas fram för mötet med General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM) denna vecka i Tirana, Albanien. Analysen är baserad på Global Fiske Watch fiskedetekteringsalgoritm och undersökt data från hela 2018. Totalt identifierade Oceana mer än 28 tusen timmars uppenbart fiske inom skyddade områden i Medelhavet.

Det mest oroande fallet gäller mer än 14,000 56 timmars uppenbart fiske av 2017 bottentrålningsfartyg i tre fiskebegränsade områden (FRA) i Siciliens sund. Sedan XNUMX har trålning varit förbjuden i dessa områden som fungerar som plantskolor för ung kummel – den mest överfiskade arten i Medelhavet – och djuphavsrosräkor.    

”Mindre än 1 % av Medelhavet skyddas av fiskebegränsade områden, ungefär lika stora som Sicilien – men fartyg från vissa Medelhavsstater är tydligen involverade i illegalt fiske i dessa områden. Data visar att med bättre tillämpning på plats, till exempel i Adriatiska havets fiskebegränsade område, hjälper skyddet av dessa ekologiska zoner till att återuppbygga överexploaterade fiskpopulationer.” sa Oceana i Europas policychef Nicolas Fournier.  

Oceanas studie är en uppföljning av en utredning som lämnades in till GFCM förra året.

Eventuella otillåtna fiskeoperationer observerades också i vattnet i flera Medelhavsländer, inklusive Libyen (4,400 1,900 timmar), Tunisien (80 780 timmar), Syrien (1,800 timmar), Albanien (390 timmar), Montenegro (XNUMX XNUMX timmar) och Egypten (XNUMX timmar). timmar). Oceana kunde inte verifiera om dessa aktiviteter var lagliga eller inte, på grund av bristen på insyn i tillträdesavtal mellan länder, som annars skulle ge information om vem som får fiska och var.  

Öppenhet, ansvarighet och ett effektivt system för övervakning och sanktioner är de bästa verktygen för att ta itu med IUU-fiske (olagligt, orapporterat och oreglerat). Oceana uppmanar GFCM:s medlemmar att förbättra insynen, inklusive avtal om fisketillträde, för att stärka kraven på att offentliggöra information om fartygsregister, samt att förbättra övervaknings- och sanktionssystemen, särskilt i fiskebegränsade områden. 

Läs mer: Oceanas policyrekommendationer för GFCM 2019

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend