Anslut dig till vårt nätverk!

Antisemitism

Johnson: Corbyn ‘guilty’ of #AntiSemitism

DELA MED SIG:

publicerade

on

Föregångaren till att bli Storbritanniens nästa premiärminister, Boris Johnson, sa i måndags (15 juli) att ledaren för det största oppositionspartiet Labour, Jeremy Corbyn, gjorde sig skyldig till antisemitism, skriva William James och Kylie MacLellan.

"Jag tror att genom att tolerera antisemitism på det sätt som han gör, är jag rädd att han faktiskt är skyldig till den lasten", sa Johnson till en ledarskapsdebatt organiserad av tidningen Sun och TalkRadio.

The Labour Party has battled accusations of anti-Semitism since 2016 and Corbyn – a veteran campaigner for Palestinian rights – as well as other senior party officials have been accused of failing to take decisive action to deal with it.

"Jeremy Corbyn är oförsonligt motståndare till antisemitism i alla dess former och har kämpat mot den under hela sitt liv", sade en talesperson för Labourpartiet och kallade Johnsons kommentarer "grundlösa".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend