Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionärerna Avramopoulos, Jourová och King i #Helsingfors för informellt möte mellan justitie- och inrikesministrarna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Migration, inrikes frågor och medborgarskap Dimitris Avramopoulos (avbildad), justitie-, konsument- och jämställdhetskommissionär Věra Jourová och säkerhetsförbundets kommissionär Julian King kommer att närvara vid det informella mötet för justitie- och inrikesministrarna den 18 och 19 juli 2019 i Helsingfors.

På torsdagsmorgonen (18 juli) kommer inrikesministrarna att diskutera framtiden för EU:s inre säkerhet och framtiden för migrationspolitiken. Efter en arbetslunch tillägnad artificiell intelligens fortsätter mötet under eftermiddagen med en session med fokus på kampen mot hybridhot.

Efteråt kommer kommissionsledamot Avramopoulos och kommissionär King att delta i presskonferensen som är planerad till +/- 16.15 (CET) och livestreamad på EbS. På fredag ​​kommer justitieministrarna att diskutera åtgärder för att stärka rättsstaten och de kommer att bjudas in att dela bästa praxis från medlemsländerna. Kommissionär Jourová kommer också att diskutera vikten av rättslig utbildning i EU-lagstiftning för att främja ömsesidigt förtroende i EU, och kommer att inleda en diskussion om vägen framåt på området för frihetsberövande och dess alternativ.

En presskonferens kommer att följa +/- 13.45 (CET) som kommer att finnas tillgänglig på EbS.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend