Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Hammond attackerar "skrämmande" synpunkter på Brexiteer #Rees-Mogg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den brittiske finansministern Philip Hammond sa på onsdagen (17 juli) att det var "skrämmande" att den ledande brexitförespråkaren Jacob Rees-Mogg (avbildad), som kunde ha en roll i nästa regering, trodde att Storbritannien kunde ha det bättre genom att lämna EU utan ett utträdesavtal, skriver William James.

Hammond, som inte tänker fortsätta som finansminister när en ny premiärminister ska utses nästa vecka, svarade på kritiken från Rees-Mogg – den senaste vändningen i en långvarig rad som kännetecknar Brexit-uppdelningar i det regerande konservativa partiet.

Hammond har varnat för att ett utträde ur EU utan avtal kan skada den brittiska ekonomin allvarligt. Rees-Mogg, som har kopplats till en roll i regeringen om Brexit-kollegan Boris Johnson blir premiärminister, hävdar att Storbritannien kan ha det bättre.

"Glad att diskutera omfattningen av negativa effekter av No Deal på ekonomin - men skrämmande att någon så nära en potentiell framtida regering kan tro att vi faktiskt skulle ha det bättre genom att lägga till hinder för tillgång till vår största marknad", sa Hammond på Twitter .

Rees-Mogg hade skrivit i Daily Telegraph att Hammonds åsikter var "ren enfaldighet" och sa att den ekonomiska modellen som användes för att skapa hans varning förlitade sig på antaganden som "spänner från det absurda till det bara tvivelaktiga."

Språket understryker den enorma uppgift som premiärminister Theresa Mays efterträdare kommer att ställas inför för att hålla ihop ett parti som fortfarande är djupt splittrat längs stridslinjerna Remain and Leave som drogs under Brexit-folkomröstningen 2016.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend