Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Slovakien - Bättre vägförbindelse från öst till väst tack vare sammanhållningsfinansiering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Du har nu möjlighet  Sammanhållningsfonden fonden~~POS=HEADCOMP investerar mer än 173 miljoner euro för att bygga Budimír-Bidovce-delen av Slovakiens motorväg D1 och en del av motorvägen R2-R4 mellan städerna Košické Oľšany och Hrašovík.

Detta EU-finansierade projekt kommer att förbättra vägnätet runt staden Košice (sydöstra Slovakien). Košices 240,000 XNUMX invånare kommer att dra nytta av kortare restider och bättre trafiksäkerhet. Detta EU-finansierade projekt kommer också att säkerställa bättre anslutning mellan Slovakien och dess grannar på denna del av det transeuropeiska transportnätet.

Energiunionens vice ordförande Maroš Šefčovič sa: "Befolkningen i Košice-regionen kommer att bli de första mottagarna av detta projekt, med säkrare och snabbare resor. I slutändan kommer dock alla européer och den europeiska ekonomin som helhet att dra nytta av bättre uppkoppling i regionen och dess positiva utsläpp för tillväxt, handel och turism. " 

Verken omfattar fyra växlar, en rondell, 23-brokonstruktioner och bullerbarriärer. Projektet ska vara klart i december 2019. EU investerar nästan 3.5 miljarder euro i transport- och energinät i Slovakien enligt 2014-2020 sammanhållningspolitik.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend