Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Slovakien – Bättre vägförbindelse från öst till väst tack vare sammanhållningsfinansiering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Smakämnen Sammanhållningsfonden fonden~~POS=HEADCOMP invests more than €173 million to build the Budimír-Bidovce section of Slovakia’s D1 motorway and a section of the R2-R4 expressway between the towns of Košické Oľšany and Hrašovík.

This EU-funded project will improve the road network around the city of Košice (South-East Slovakia). Košice’s 240,000 inhabitants will benefit from shorter travel times and better road safety. This EU-funded project will also ensure better connectivity between Slovakia and its neighbours on this part of the Trans-European Transport Network.

Energy Union Vice-President Maroš Šefčovič said: “The people of the Košice region will be the first beneficiaries of this project, with safer and faster travel. However, in the end, all Europeans and the European economy as a whole will benefit from better connectivity in the region and its positive spill overs for growth, trade and tourism.” 

Arbetena omfattar fyra trafikplatser, en rondell, 23 brokonstruktioner och bullerskärmar. Projektet ska vara klart i december 2019. EU investerar nästan 3.5 miljarder euro i transport- och energinätverk i Slovakien under sammanhållningspolitiken 2014–2020.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend