Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Säkerhet för #5G-nätverk: Medlemsstaterna genomför nationella riskbedömningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter kommissionens rekommendation om ett gemensamt europeiskt tillvägagångssätt för säkerheten för 5G-nätverk har 24 EU-medlemsstater nu slutfört det första steget och lämnat in nationella riskbedömningar. Dessa bedömningar kommer att ingå i nästa fas, en EU-omfattande riskbedömning som kommer att vara klar den 1 oktober.

Säkerhetsunionens kommissionär Julian King och kommissionären för digital ekonomi och samhälle Mariya Gabriel välkomnade detta viktiga steg framåt och sa: "Vi är glada över att se att de flesta medlemsländer nu har lämnat in sina riskbedömningar. Efter det stöd som uttrycktes av Europeiska rådet den 22 mars för ett samordnat tillvägagångssätt, reagerade medlemsländerna snabbt på vår uppmaning till konkreta åtgärder för att hjälpa till att säkerställa cybersäkerheten för 5G-nätverk i hela EU.

“The national risk assessments are essential to make sure that Member States are adequately prepared for the deployment of the next generation of wireless connectivity that will soon form the backbone of our societies and economies. We urge member states to remain committed to the concerted approach and to use this important step to gain momentum for a swift and secure rollout of 5G networks. Close EU-wide cooperation is essential both for achieving strong cybersecurity and for reaping the full benefits, which 5G will have to offer for people and businesses.

“The completion of the risk assessments underlines the commitment of member states not only to set high standards for security but also to make full use of this groundbreaking technology.”

Läs hela uttalandet här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend