Anslut dig till vårt nätverk!

katastrofer

#Portugal bränder under delvis kontroll, vädret väcker oro

DELA MED SIG:

publicerade

on

Bränder som svepte över centrala Portugal i nästan 48 timmar var under delvis kontroll på måndagen (22 juli), men ogynnsamma väderförhållanden väcker oro för att de kommer att blossa upp igen, skriva Catarina Demony i Lissabon och Miguel Pereira och Rafael Marchante i Vila de Rei och Macao.

Den sista av tre skogsbränder som bröt ut på lördagen i Castelo Branco, ett distrikt 225 km (140 miles) nordost om Lissabon, är nu 90 % under kontroll, sade en civilskyddstjänsteman tidigt på måndagen.

För att påminna om att brandmän har en "mycket svår dag" framför sig, sa tjänstemannen att skogsbranden fortfarande är 10 % aktiv och att de återstående lågorna kräver "mycket uppmärksamhet".

Omkring 1,040 332 brandmän finns på marken, uppbackade av XNUMX brandfordon och fem flygplan, enligt Civil Protection.

Efter att ha spridit sig till det närliggande Santarem-distriktet hotade de tre skogsbränderna flera byar i kommunerna Vila de Rei och Macao, vilket tvingade fram evakueringar och skadade 31 personer, varav en i allvarligt tillstånd.

Ett antal kommuner i Santarem och Castelo Branco anses fortfarande ha maximal brandrisk, enligt den nationella meteorologiska myndigheten. Temperaturerna kan nå 40 grader Celsius (104 grader Fahrenheit) i vissa områden på måndag. Låg luftfuktighet och måttlig vind väntas också.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend