Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#JunckerPlan stöder 55 miljoner euro investeringsfond i #Polen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska investeringsfonden (EIF) investerar i Cogito Fund I, en polsk fond som inrättats av Cogito Capital. Fonden har samlat in 55 miljoner euro för att finansiera mjukvaru-, finteknik- och mobilitetsföretag i sena och tillväxtfas. EIF-investeringen stöds av Juncker-planens Europeiska fond för strategiska investeringar.

Cogito Fund I kommer huvudsakligen att investera i företag i Centraleuropa som har potential att expandera till andra europeiska marknader och USA. Andra investerare i Cogito Fund I inkluderar fonder som förvaltas av den polska utvecklingsfonden samt privata professionella investerare.

Euro och social dialog, finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknadsunionens vice ordförande Valdis Dombrovskis (bilden, höger) sa: "Junckerplanens Europeiska fond för strategiska investeringar spelar en viktig roll för att hjälpa nystartade företag i hela Europa att få tillgång till finansiering för att förnya, växa och expandera. Detta avtal kommer att se till att ännu fler europeiska teknikföretag med hög potential får det stöd de behöver för att ta sina nästa steg.”

Ett pressmeddelande finns här.. Från och med juni 2019 har Juncker-planen mobiliserat nästan 410 miljarder euro i ytterligare investeringar, inklusive 18.1 miljarder euro i Polen. Planen stöder för närvarande 952,000 XNUMX små och medelstora företag över hela Europa.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend