Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#UnitedArabEmirates bidrar med $ 50 miljoner till #UNRWA för att visa solidaritet med palestinska flyktingar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Elever vid UNRWA Birzeit Girls' School, Västbanken, 22 november 2018. © 2018 UNRWA Photo by Marwan Baghdadi.

Förenade Arabemiraten (UAE) tillkännagav ett bidrag på 50 miljoner USD till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern (UNRWA), och upprepade därmed sitt åtagande att stödja de livsviktiga och livräddande tjänster som tillhandahålls av byrån till över fem miljoner palestinska flyktingar i Syrien, Libanon, Jordanien, Gaza och Västbanken. Förenade Arabemiraten är en uppskattad och pålitlig partner till byrån och en av ett fåtal utvalda givare vars regelbundna stöd under flera decennier i hög grad har bidragit till byråns förmåga att utföra sitt uppdrag.

UNRWA:s generalkommissionär Pierre Krähenbühl berömde den enastående uppvisningen av stöd från Förenade Arabemiraten och sa: "I en tid av intensiv press på vår byrå sänder Förenade Arabemiratens enorma generositet ett tydligt budskap om att palestinska flyktingar inte är ensamma. Förutom ett avgörande ekonomiskt bidrag är det också en uppvisning av solidaritet från Förenade Arabemiraten som jag är djupt tacksam för.”

Detta extraordinära ekonomiska stöd kommer att hjälpa UNRWA att upprätthålla sina program för 2019 som planerat, nämligen inom områdena primärvård, utbildning och sociala tjänster, allt avgörande för palestinska flyktingars liv och värdighet, och ett ankare för deras känsla. av stabilitet.

UNRWA är fortfarande tacksam mot Förenade Arabemiraten för dess förnyade förtroende och stöd. Under 2018 gjorde Förenade Arabemiratens extraordinära bidrag på 50 miljoner USD till byrån det möjligt att öppna dörrarna till sina 708 skolor för läsåret 2018-2019, och gjorde Förenade Arabemiraten till den sjätte största givaren för det året.

UNRWA har mandat att tillhandahålla livräddande tjänster till cirka 5.4 miljoner palestinska flyktingar som är registrerade hos byrån över dess fem verksamhetsområden i Jordanien, Libanon, Syrien, Västbanken, inklusive östra Jerusalem och Gazaremsan. Dess tjänster inkluderar utbildning, hälsovård, hjälp och sociala tjänster, lägerinfrastruktur och förbättring, skydd och mikrofinansiering.

Bakgrundsinformation

Annons

UNRWA konfronteras med en ökad efterfrågan på tjänster till följd av en ökning av antalet registrerade palestinska flyktingar, omfattningen av deras sårbarhet och deras fördjupade fattigdom. UNRWA finansieras nästan helt av frivilliga bidrag och det ekonomiska stödet har överträffats av de ökade behoven. Som ett resultat av detta fungerar UNRWA:s programbudget, som stöder leveransen av grundläggande tjänster, med ett stort underskott. UNRWA uppmuntrar alla medlemsstater att arbeta kollektivt för att göra alla möjliga ansträngningar för att fullt ut finansiera byråns programbudget. UNRWA:s nödprogram och nyckelprojekt, som också verkar med stora underskott, finansieras genom separata finansieringsportaler.

UNRWA är ett FN-organ som inrättades av generalförsamlingen 1949 och har i uppdrag att ge hjälp och skydd till cirka 5.4 miljoner palestinska flyktingar som är registrerade hos UNRWA inom dess fem verksamhetsområden. Dess uppdrag är att hjälpa palestinska flyktingar i Jordanien, Libanon, Syrien, Västbanken, inklusive östra Jerusalem och Gazaremsan att uppnå sin fulla mänskliga utvecklingspotential, i väntan på en rättvis och varaktig lösning på deras svåra situation. UNRWA:s tjänster omfattar utbildning, hälsovård, bistånd och sociala tjänster, lägerinfrastruktur och förbättring, skydd och mikrofinansiering.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend