Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Storbritannien laddar utan avtal #Brexit-förberedelser – Raab

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritannien laddar sina förberedelser utan avtal om brexit och kommer att vara redo att lämna EU med eller utan ett avtal den 31 oktober, säger utrikesminister Dominic Raab (avbildad) sade i måndags (29 juli), skriver Guy Faulconbridge.

Raab, en uttalad Brexiteer, sa att den "odemokratiska" irländska backstoppen måste gå från utträdesavtalet.

"Vi vill ha en bra affär med EU-partner och vänner, men det måste innebära att den odemokratiska backstoppen avskaffas", sa Raab till BBC. "Vad premiärministern har instruerat och regeringen har accepterat är en turboladdning av dessa förberedelser."

Ministrarna sa på söndagen att regeringen antog att EU inte kommer att omförhandla Brexit-avtalet som man kommit överens med tidigare premiärministern Theresa May men som motsätts av hennes efterträdare Boris Johnson, och som intensifierade förberedelserna för att lämna blocket den 31 oktober utan en överenskommelse .

Den konservative lagstiftaren Oliver Letwin, som är emot att lämna EU utan ett övergångsavtal, sa till BBC radio att lagstiftare skulle försöka stoppa en avtalslös Brexit men att det inte var klart om parlamentet kunde förhindra ett sådant scenario.

"Jag accepterar att vi kanske inte kan (stoppa en no-deal Brexit)", sa han.

"Ingen kan säga om vi kommer att kunna få en majoritet i parlamentet för något annat sätt att göra något annat än att ha ett avtalslöst exit i sista minuten, om det visar sig att den här regeringen inte har ett avtal," Letwin sa.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend