Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EuroHPC – European High Performance Computing Joint Undertaking lanserar första forsknings- och innovationsutlysningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Smakämnen European High Performance Computing Det gemensamma företaget (EuroHPC) inledde sina första ansökningsomgångar för att finansiera forsknings- och innovationsaktiviteter inom högpresterande datoranvändning (HPC).

Ansökningsomgångarna har en total budget på 190 miljoner euro och fokuserar på områden som lyfts fram i det gemensamma företagets arbetsplan för 2019: utveckling av väsentlig teknik för högpresterande datorhårdvara och mjukvara, stöd till tillverkning och konstruktion av små och medelstora företag ( små och medelstora företag) för att använda HPC på innovativa sätt, och inrätta HPC-kompetenscenter i varje EuroHPC-deltagande land.

Kommissionären för digital ekonomi och samhälle Mariya Gabriel sa: "Dessa samtal kompletterar vår betydande investering i Europas superdatorinfrastruktur. De kommer att hjälpa oss att dra nytta av de europeiska små och medelstora företagens och industrins kompetens och kunskap för att omsätta sin ambitiösa arbetsplan i handling och använda denna infrastruktur för att utveckla applikationer och tjänster. Jag ser fram emot att se EU:s stöd för superdatorer fortsätta under de kommande åren.”

I juni tillkännagav det gemensamma företaget urval av åtta platser att vara värd för sina första superdatorer. Mer information om samtalen finns här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend