Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Sturgeon tror att premiärminister Johnson strävar efter en no-deal #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Scottish premiärminister Nicola Sturgeon (avbildad) sade i måndags (29 juli) att hon trodde att premiärminister Boris Johnson strävade efter en avtalslös Brexit, skriver Russel Cheyne.

När han pratade med reportrar efter ett möte med Johnson i Edinburgh sa Sturgeon att det inte fanns någon klarhet om hur han planerade att nå ett nytt utträdesavtal när EU upprepade gånger har sagt att det inte kommer att omförhandla utträdesavtalet som det nådde med sin föregångare Theresa May.

"Det får mig att tro att vad Boris Johnson än kan säga offentligt om att han föredrar att träffa ett avtal, i verkligheten strävar han verkligen efter en avtalslös Brexit eftersom det är logiken i den hårda ståndpunkt han har intagit," sa hon. .

"Jag tror att det är extremt farligt för Skottland, faktiskt för hela Storbritannien."

Johnson berättade för Sturgeon att även om han skulle föredra att förhandla fram ett nytt utträdesavtal med EU, så skulle Storbritannien lämna blocket den 31 oktober "vad som helst", sa hans kontor.

Vissa seniora politiker har varnat för att en Brexit utan avtal kan göra Storbritanniens upplösning mer sannolikt och Sturgeon skrev förra veckan till Johnson och sa att hon skulle fortsätta förberedelserna för en andra folkomröstning om självständighet.

Skottland avvisade självständighet med 55-45 % majoritet 2014 men röstade sedan för att stanna i EU vid Brexit-folkomröstningen 2016, vilket underblåste kraven på en andra omröstning om självständighet från dem som hävdar att det tas ut ur blocket mot dess önskemål.

Annons

"Det är inte enligt min uppfattning en demokratisk position att blockera rätten för folket i Skottland att välja och jag gjorde det klart för honom", sa Sturgeon efter mötet med Johnson.

Den skotska regeringen kommer att överväga tidsplanen för sin strävan efter ännu en omröstning under sommaren, sa hon och tillade: "Självklart kommer det som händer under den perioden med förhandlingarna kring Brexit att ha en inverkan på det beslut vi fattar."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend