Anslut dig till vårt nätverk!

Cirkulär ekonomi

#JunckerPlan stöder 50 miljoner euro EIB-lån för #CircularEconomy-verksamhet i Nederländerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska investeringsbanken (EIB) lånar ut det holländska företaget Boels Rental 50 miljoner euro för att förvärva nya fordon, maskiner och tillhörande utrustning för dess uthyrnings- och leasingverksamhet. Lånet är garanterat av Juncker-planens europeiska fond för strategiska investeringar, vilket gör att EIB-gruppen kan investera i fler och ofta högre riskoperationer.

Genom en större tillgänglighet av nödvändiga maskiner stödjer Boels en cirkulär affärsmodell där dessa maskiner inte längre köps, utan leasas eller hyrs. Karmenu Vella, kommissionsledamot med ansvar för miljö, havsfrågor och fiske, sa: "Jag är glad att Juncker-planen stöder ett familjeföretag i Nederländerna som främjar modellen för cirkulär ekonomi. Hyres- och leasingbranschen erbjuder ett trovärdigt alternativ till direktköp, vilket gynnar både konsumenter och miljö. Jag uppmuntrar fler företag med gröna affärsmodeller att ansöka om finansiering hos EIB.”

Ett pressmeddelande finns tillgängligt här.. Från och med juli 2019 har Juncker-planen mobiliserat 424 miljarder euro i ytterligare investeringar, inklusive 11.8 miljarder euro i Nederländerna. Planen stödjer för närvarande 967,000 XNUMX små och medelstora företag över hela Europa. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend