Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Risken för no-deal #Brexit nu betydande, säger Nordirlands #DUP

DELA MED SIG:

publicerade

on

Chanserna att Storbritannien lämnar EU utan en överenskommelse är betydande, sade en lagstiftare från Nordirlands demokratiska unionistparti på onsdagen (31 juli), som signalerade sitt stöd för premiärminister Boris Johnsons hårda Brexit-strategi. skriver Elizabeth Piper.

Jeffrey Donaldson, en senior lagstiftare i DUP som stöder den konservativa regeringen, sa att partiet var överens med Johnson om att det enda sättet att få ett brexitavtal genom parlamentet var att släppa den så kallade irländska backstoppen.

"Jag tror att med tanke på svaret från den irländska regeringen i synnerhet, som jag tror är nyckeln till den här frågan om att ta itu med Storbritanniens oro kring backstoppen, tror jag att utsikterna till en no deal är betydande," sa han till BBC radio.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend