Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionen registrerar en ny traditionell matspecialitet: #RögösTúró-ost från #Ungern

DELA MED SIG:

publicerade

on

Rögös túró (avbildad), en typisk ungersk ostmassa, finns med i EU:s officiella register över garanterade traditionella specialiteter. Denna registrering innebär att den nu endast kan marknadsföras om den produceras i linje med de registrerade traditionella produktionsmetoderna. Erkännandet hjälper till att stärka marknadspositionen för dess traditionella ungerska producenter och erbjuder konsumenterna en garanti för hög traditionell kvalitet. "Rögös túró" – en vit ost med en fräsch, smakrik och aromatisk smak – är en traditionell ingrediens i det ungerska köket och bakverk. Mer information om denna produkt kan hittas här.. Som en del av sin kvalitetspolicy har EU nu registrerat 62 traditionella garanterade specialiteter. För att lära dig mer om EU:s kvalitetspolicy för jordbruksprodukter, besök dedikerad sida.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend