Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Portugal – 68 miljoner euro sammanhållningsinvestering för att uppgradera #MinhoRailwayLine

DELA MED SIG:

publicerade

on

Sammanhållningsfonden investerar nästan 68 miljoner euro i norra Portugal för att uppgradera den 92 km långa delen av Minhos enkelspåriga järnvägslinje mellan Nine och Valença, vid den spanska gränsen. Projektet är en del av järnvägskorridoren Porto-Valença-Spanien, som spelar en viktig ekonomisk roll i regionen.

In addition, the upgrade will improve comfort, safety and reliability on the line, will reduce travel time by 10 minutes for international trains and will support the development of intermodal transport by linking important nodes such as the Port of Leixões, Porto’s Francisco Sá Carneiro Airport and logistics hubs.

Research, Science and Innovation Commissioner Carlos Moedas said: “This upgrade to the Minho railway line will boost Portugal’s connectivity with the rest of Europe, along the Atlantic coast. On top of promoting a shift to more environmentally-friendly transport, passengers and businesses will enjoy better connections with the Spanish region of Galicia and increased mobility in the greater Porto area.”

Denna investering på 68 miljoner euro representerar den andra etappen av ett sammanhållningsprojekt värt totalt 125 miljoner euro. Denna andra etapp inkluderar elektrifieringen av linjen och byggandet av fyra stationer vid Midões, Barroselas, Carreço och Carvalha för att tillåta större godståg att korsa. Järnvägssektionen ska vara i drift 2021.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend