Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska unionen och USA undertecknar avtal om import av #HormoneFreeBeef

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska unionen och USA, representerade av EU-ambassadören i USA Stavros Lambrinidis, biträdande beskickningschef för det finska ordförandeskapet i EU:s råd Jani Raappana och USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer har i Washington DC undertecknat ett avtal som granskar fungerande en befintlig kvot för import av hormonfritt nötkött till EU.

Detta är ytterligare ett resultat av samarbetet som främjas av Gemensam förklaring utfärdat av presidenterna Juncker och Trump i juli 2018 och upprättade en positiv bilateral handelsagenda mellan EU och USA.

2009 slöt EU och USA ett samförståndsavtal (MoU), reviderat 2014, som ger en lösning på en långvarig tvist inom Världshandelsorganisationen (WTO) angående användningen av vissa tillväxtfrämjande hormoner i nötköttsproduktionen. Enligt avtalet var en kvot på 45,000 XNUMX ton icke-hormonbehandlat nötkött öppen av EU för kvalificerade leverantörer, inklusive USA.

Avtalet som undertecknades idag är helt i linje med WTO:s regler och fastställer att 35,000 7 ton av denna kvot nu kommer att tilldelas USA, stegvis över en XNUMX-årsperiod, med den återstående mängden tillgänglig för alla andra exportörer.

Den totala volymen av den kvot som öppnades 2009 förblir oförändrad, precis som kvaliteten och säkerheten på nötkött som importeras till EU, som kommer att förbli i överensstämmelse med de höga europeiska standarderna.

Avtalet förhandlades fram på grundval av ett mandat från EU:s medlemsländer och godkänd av dem i rådet den 15 juli 2019. Rådet kommer nu att rekommendera avtalet till Europaparlamentet för formellt godkännande, så att det kan träda i kraft inom en snar framtid.

Mer information

Annons

EU och USA når en överenskommelse om import av hormonfritt nötkött

Handel mellan EU och USA: Europeiska kommissionen rekommenderar att en långvarig WTO-tvist löses

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend