Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EUFacilityForRefugees in #Turkey – €127 million for EU’s largest ever humanitarian programme

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har aviserat ytterligare 127 miljoner euro för att säkerställa kontinuiteten i programmet för det sociala skyddsnätet för nödsituationer under EU:s facilitet för flyktingar i Turkiet. Denna nya finansiering bringar EU:s totala bidrag till projektet till 1.125 miljarder euro.

Humanitarian Aid and Crisis Management Commissioner Christos Stylianides said: “The EU is upholding its commitments to Turkey and the most vulnerable refugees. Our new funding will allow us to reach more than 1.6 million refugees, helping them to live in dignity in Turkey. Our financial assistance programme is a success story of innovation in humanitarian aid and has given many families a chance to build a secure future after having fled the war in Syria.”

Programmet ger flyktingar månatligt ekonomiskt stöd genom ett speciellt betalkort som endast kan användas inom Turkiet och vars användning är strikt övervakad. Det hjälper flyktingar att integreras i den lokala ekonomin och samhället genom att själva köpa grundläggande behov som mat och hyra.

Ett pressmeddelande finns här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend