Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

#Teknik förblir räddande för #Afrika

DELA MED SIG:

publicerade

on

Om Afrika verkligen ska gå framåt och vara konkurrenskraftigt i världsekonomierna måste alla sektorer på kontinenten inklusive hälsa, utbildning, infrastruktur, säkerhet, logistik, finans, media och andra ta till sig teknik, skriver Elizabeth Adeshina (avbildad).

Vetenskap och teknik är en game changer som gör betydande globala framsteg för att lösa problem. Afrika kan använda teknik för att övervinna, blomstra och frodas och bör ses som något positivt snarare än något att frukta.

Som en Health Tech-entreprenör och företagare som har identifierat många utmaningar och skapat tekniska lösningar för att möta dem, har jag upplevt ett motstånd mot och rädsla för teknik, särskilt från den offentliga sektorn.

Fear that jobs will be replaced by robots, fear that many would become redundant, fear of skill gaps and fear of change. These fears do not compete favourably with the benefits like, easy access to healthcare such technology provides, not by any margin – I have seen the results and have all the relevant data to prove this.

Many will not become redundant as widely feared, a shift to incorporate technology and training is required, and as for the fear of change, it’s unwarranted, because you soon find that it’s so much easier and more adaptable.

Den genomsnittliga afrikanen som bor i Afrika har ännu inte kopplat ihop punkterna, erkänner och omfamnar teknologi i betydande utsträckning som kommer att förbättra deras dagliga liv annat än för aktiviteter på sociala medier. Medan finanssektorn har legat i framkant när det gäller teknikupptagning, har de flesta andra sektorer antingen varit mycket långsamma eller inte börjat.

En av de värst drabbade sektorerna är hälso- och sjukvården, och detta fortsätter att ha en negativ inverkan på framstegen inom sektorn med många (som har råd) som tvingas söka läkarvård utanför kontinenten av de mest rutinmässiga skälen, men ändå aldrig riktigt klara sig. att märka att destinationsleverantören utanför kontinenten använder teknik för att förbättra sina tjänster.

Annons

Hälso- och sjukvården, som ligger mig varmt om hjärtat, undertjänar fortfarande tyvärr folket grovt. Internetpenetration och tillgång till smarta telefoner i Afrika söder om Sahara ligger nu på cirka 44 % respektive 250 miljoner respektive, och med 3g- och 4G-kostnader som minskar har vi inte råd att ignorera teknikens plats för att driva Afrika framåt och lämpligt för 21-talet.

Afrika lider av mer än 24 % av den globala sjukdomsbördan med tillgång till endast 3 % av hälsoarbetarna och ett mycket lågt förhållande mellan doktorer och patienter på 0.376:1000 (WHO-data) i länder som Nigeria och majoriteten av kontinenten med ett förhållande på 1 Dr per 1000 patienter.

Teknik hjälper till att överbrygga detta underskott; det ansluter patienter till sina vårdgivare online utan att någon av parterna behöver flytta från sin nuvarande plats, möjliggör sömlös remiss till andra vårdgivare online, förskrivning, sjukförsäkring och andra verktyg för kronisk hälsohantering är lätt tillgängliga på plattformar som vår.

Tekniken måste utnyttjas för att förbättra tillgången till hälsovårdsprodukter och tjänster, minska kostnaderna, minska medicinsk turism och i slutändan ge individer bättre kontroll på en kontinent där dessa är en bristvara. Anonymiserade hälsodata från teknologiplattformar kan också vara till stor nytta för statlig och global hälsovårdsplanering.

Avslutningsvis skulle jag vilja upprepa några av fördelarna med att tillämpa teknik över hela kontinenten, som inkluderar; förbättrad effektivitet och drift, förbättrad tillgång till tjänster, kraftigt minskad förlust och stöld av resurser (eller åtminstone göra det lättare att spåra och lokalisera dessa resurser), förbättrad hantering av resurser, minskade totala kostnader, generera fler entreprenörer och förbättra ekonomin och i fallet med hälsosektorn, bokstavligen rädda liv.

Den privata och offentliga sektorn måste driva och uppmuntra tillämpningen av teknik för att lösa Afrikas utmaningar.

Elizabeth Adeshina är grundaren och VD för iDHSHealthWise.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend