Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

#Europol – 40 greps i Spanien och Frankrike för internationell fordonsstöld och människohandel

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europol har stött spanska Guardia Civil och franska Gendarmerie Nationale för att avveckla en organiserad brottslig grupp som är involverad i att stjäla fordon. 40 personer greps i samband med detta fall (32 i Spanien, åtta i Frankrike) och 118 stulna fordon återfanns, vars försäljning skulle ha lett till 4,500,000 XNUMX XNUMX € till denna kriminella organisation.

Flera husrannsakningar genomfördes i regionen Madrid (Spanien). Kemiska ämnen och professionella verktyg som används för att manipulera registreringsskyltar, chassinummer och falska dokument samt stulna bilar redo att exporteras utomlands upptäcktes och beslagtogs.

Utredningen, som inleddes i januari 2018 av de spanska myndigheterna, avslöjade att denna brottsgrupp hade stulit originaldokument för fordon och fordon av samma märke som de som nämns i dokumenten. Efteråt förfalskade de fordonens identifikationsnummer, tog fram falska registreringsskyltar med giltig information och sålde dessa fordon till spanska och franska bilhandlare samt online. Utropspriset för de stulna fordonen var alltid något under marknadspriset för att säkra en snabb försäljning.

Under hela utredningen underlättade Europol utbytet av underrättelser, var värd för och deltog i ett antal operativa möten och gav analytiskt stöd till utredarna. En expert på egendomsbrott från Europol var utplacerad till Frankrike för aktionsdagen tidigare i juni för att tillhandahålla underrättelseanalys på plats och rättsmedicinskt stöd.

Bevisen som samlades in under aktionsdagarna i Frankrike och Spanien analyseras nu för att återställa ytterligare fordon som stulits av detta organiserade brottsliga gäng.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend