Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Hög representant/vicepresident #FedericaMogherini reser till #Maldiverna

DELA MED SIG:

publicerade

on

erIdag (8 augusti), hög representant/vice ordförande Federica Mogherini (avbildad) kommer att vara på Maldiverna för ett bilateralt besök. Hon kommer att träffa Maldivernas president Ibrahim Mohamed Solih, utrikesministern Abdulla Shahid och försvarsministern Mariya Didi. Federica Mogherini kommer att hålla en gemensam presspunkt tillsammans med utrikesminister Shahid, som hon träffades senast under ministerns besök i Bryssel den 28 juni.

Hon kommer också att tala till parlamentet om att stärka banden mellan Europeiska unionen och Maldiverna på inbjudan av talaren, president Mohamed Nasheed. Hennes besök följer nyligen beslutat av Europeiska unionens råd att upphäva den ram för restriktiva åtgärder mot Maldiverna som man antog i juli 2018 mot bakgrund av de försämrade politiska omständigheterna i landet. Upphävandet av sanktionerna är ett direkt svar på det fredliga och demokratiska parlamentsvalet i april 2019, förbättringen av den allmänna politiska situationen sedan president Ibrahim Mohamed Solih tillträdde och regeringens åtagande att befästa god samhällsstyrning och demokrati.

Besöket kommer också att vara ett tillfälle att bekräfta ett gemensamt engagemang för klimatåtgärder. Besöket avslutar Federica Mogherinis besök i Asien och Stillahavsområdet som inkluderade hennes deltagande i EU-ASEAN postministerkonferens, den ASEAN Regional Forumoch en bilateralt besök i Vietnam. Hitta mer information om förbindelserna mellan EU och Maldiverna här.. Omfattning av besöket kommer att finnas tillgänglig på EbS.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend