Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Olagligt - EU fördömer israeler som beviljar ytterligare 2,000 XNUMX bostäder på ockuperade Västbanken

DELA MED SIG:

publicerade

on

Israeliska myndigheter har godkänt framflyttningen av långt över 2.000 XNUMX bostäder i illegala bosättningar på den ockuperade Västbanken. Europeiska unionens ståndpunkt om den israeliska bosättningspolitiken i det ockuperade palestinska territoriet är tydlig och förblir oförändrad: all bosättningsverksamhet är olaglig enligt internationell rätt och det urholkar hållbarheten för tvåstatslösningen och utsikterna för en varaktig fred.

Godkännandet av 715 bostäder för palestinier i område C tillkännagavs förra veckan av den israeliska regeringen. Den palestinska befolkningen som bor i område C fortsätter att utsättas för upprepade konfiskationer, rivningar, förflyttningar och markexproprieringar, medan nästan alla deras inlämnade översiktsplaner och bygglov för palestinsk utveckling fortfarande inte är godkända.

EU förväntar sig att de israeliska myndigheterna till fullo ska uppfylla sina skyldigheter som ockupationsmakt enligt internationell humanitär rätt och att upphöra med politiken att bygga och utvidga bosättningar, att utse mark för exklusivt israeliskt bruk och att förneka palestinsk utveckling. EU kommer att fortsätta att stödja ett återupptagande av en meningsfull process mot en förhandlad tvåstatslösning, det enda realistiska och gångbara sättet att uppfylla båda parters legitima ambitioner.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend