Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Låt oss arbeta tillsammans – brittisk mat söker #Brexit no-deal dispens

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens livsmedelsindustri är så orolig över effekterna av ett avtalsförbud på leveranser att de har frågat regeringen att avstå från delar av befintlig konkurrenslagstiftning, det rapporterar BBC. Det, hävdar de, skulle åtminstone tillåta dem att samordna och styra leveranser med varandra i ett sådant scenario, skriva Mark John och Mike Dolan.

De och andra med känsligt balanserade leveranskedjor kommer sannolikt inte att få någon garanti från premiärminister Boris Johnsons insisterande på sin japanska motsvarighet att en smidig övergång ut ur EU behövs "oavsett omständigheterna".

En sådan övergripande försäkran kan mycket väl vara grundad på tron ​​hos några av hans ministrar på genomförbarheten av "hanterade no-deal"-arrangemang som mildrar effekterna av en hård Brexit. Men det är en plan som, även om den är genomförbar, skulle kräva EU:s uppköp - vilket för närvarande har uteslutit det som ännu en oacceptabel tårta-och-ät-det aspirationn av Brexiters.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend