Anslut dig till vårt nätverk!

Utmärkelser

10 städer som tävlar om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titeln

DELA MED SIG:

publicerade

on

Tio europeiska städer har kortlistats för 2020 Europeiska huvudstaden för smart turism tävling (presenterad i alfabetisk ordning): Bratislava (Slovakien), Breda (Nederländerna), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrike), Ravenna (Italien) och Torino (Italien). Finaliststäderna valdes bland totalt 35 ansökningar från 17 EU-medlemsstater.

Den europeiska huvudstaden för smart turism föreslogs som en förberedande åtgärd av Europaparlamentet och genomförs av Europeiska kommissionen. Det syftar till att främja smart turism i EU, främja innovativ, hållbar och inkluderande turismutveckling samt sprida och underlätta utbyte av bästa praxis. Detta EU-initiativ erkänner enastående resultat av europeiska städer som turistmål i fyra kategorier: tillgänglighet, hållbarhet, digitalisering samt kulturarv och kreativitet.

Förra året vann Helsingfors och Lyon invigningstävlingen och de två städerna har tillsammans titlarna European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Detta är den andra utgåvan av tävlingen om att tilldela två städer som European Capitals of Smart Tourism i 2020. De två vinnande städerna kommer att dra nytta av kommunikation och varumärkesstöd under ett år. Detta kommer att inkludera; en marknadsföringsvideo, en specialbyggd skulptur för deras stadskärnor, samt skräddarsydda kampanjaktioner.

Dessutom kommer fyra priser att delas ut som erkännande av prestationer i de enskilda kategorierna i tävlingen (tillgänglighet, hållbarhet, digitalisering och kulturarv och kreativitet).

Alla vinnerstäder kommer att tillkännages och delas ut vid en prisutdelning, som äger rum som en del av European Tourism Forum i Helsingfors den 9-10 oktober 2019.

Bakgrund

Annons

I det första steget i tävlingen utvärderade en oberoende expertpanel ansökningarna. Alla finaliststäder visade spetskompetens i de fyra tävlingskategorierna tillsammans.

I den andra etappen kommer företrädare för de tio finaliststäderna att resa till Helsingfors för att presentera sina kandidaturer och det aktivitetsprogram som planeras till 10 inför den europeiska juryn. Europeiska juryn kommer att träffas den 2020 oktober 8 och välja ut två städer som ska bli europeiska huvudstäder för smart turism 2019.

Urvalet av de mest innovativa projekten, idéerna och initiativen som har lämnats in av städerna till förra årets tävling hittar du i Kompendium för bästa metoder, go-to guide till smart turism i EU. För alla de senaste nyheterna om Europeiska huvudstaden för smart turism, registrera dig till nyhetsbrev, eller följ vidare Facebook or Twitter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend