Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Premiärminister Johnson möter Irlands Varadkar över #Brexit - rapport

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har accepterat ett erbjudande att träffa den irländska ledaren Leo Varadkar för att diskutera Brexit och den nordirländska backstoppen, Sunday Telegraph (11 augusti) sa med hänvisning till brittiska regeringskällor, skriver Paul Sandle.

"Storbritannien har accepterat Varadkars erbjudande att träffas och datum diskuteras", sa en brittisk källa till tidningen.

Johnson har sagt till Europeiska unionen att det inte är någon mening med nya samtal om ett utträdeavtal om inte förhandlare är villiga att släppa den nordirländska backstopp som hans föregångare Theresa May kommit överens om.

EU har sagt att man inte är beredd att återuppta skilsmässoavtalet som man kommit överens med May, vilket inkluderar backstop, en försäkring för att förhindra återgång till en hård gräns mellan den brittiska provinsen Nordirland och EU-medlemmen Irland.

Mays avtal, som avvisats tre gånger av det brittiska parlamentet, säger att Storbritannien kommer att förbli i en tullunion "om inte och tills" alternativa arrangemang hittas för att undvika en hård gräns.

Johnson har sagt att Storbritannien kommer att lämna EU den 31 oktober med eller utan ett avtal. Han har intensifierat förberedelserna för att lämna utan ett skilsmässaavtal om Bryssel vägrar att omförhandla, vilket får några lagstiftare att misstänka att en avtalslös Brexit är hans mål.

The Telegraph sade att man hoppas att ett möte mellan Johnson och Varadkar kan äga rum före G7-toppmötet i Frankrike senare i augusti.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend