Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#BrexitParty – Farage förlöjligar Harry och Meghan med glädje mot brittiska kungligheterna: Guardian

DELA MED SIG:

publicerade

on

Nigel Farage (avbildad), ledaren för Storbritanniens Brexit-parti, har kritiserat prins Harry och hans amerikanska fru Meghan tillsammans med andra medlemmar av kungafamiljen i ett tal i Australien, rapporterade tidningen Guardian på måndagen (12 augusti). skriver Michael Holden.

Enligt The Guardian, Farage förlöjligade Harrys kommentarer förra månaden att paret bara ville ha två barn på grund av miljöpåverkan, medan han också beskrev drottningmodern, monarkens avlidna mor, som en "lätt överviktig, kedjerökande gindrickare".

Trots att han upprepade gånger misslyckats med att bli invald i Storbritanniens parlament, har Farage under det senaste decenniet blivit en av de mest framstående politiska figurerna i landet, först som ledare för UKIP och nu chef för Brexitpartiet, som hamnat i topp i Storbritannien i majs val till Europaparlamentet.

Media var inte närvarande för Farages tal till Sydneys konservativa politiska aktionskonferens på lördagen men Guardian sa att de hade hört en inspelning av en del av det.

Farages talesman sa att kommentarerna hade tagits ur sitt sammanhang och The Guardian hade "varit stygg".

"De spelar snabbt och löst med det här," sa han.

Medan Farage, som njuter av sitt rykte som en klarspråkig man bland folket, berömde drottningen och sa att hon var "en fantastisk, respektingivande kvinna, vi är lyckligt lottade som har henne", hånade han hennes son och arvtagare prins Charles.

"När det gäller hennes son, när det kommer till Charlie Boy och klimatförändringarna, åh kära, åh kära, åh kära. Hennes mamma, Hennes Kungliga Höghet drottningens mor, var en lätt överviktig, kedjerökande gin-drickare som levde till 101 år gammal”, sa han enligt tidningen.

Annons

“All I can say is Charlie Boy is now in his 70s … may the queen live a very, very long time.”

Han tog också sikte på Charles yngre son Harry och hans fru Meghan, hertigen och hertiginnan av Sussex.

"Tja, om jag vill att drottningen ska leva länge för att stoppa Charlie Boy från att bli kung, vill jag att Charlie Boy ska leva ännu längre och att William ska leva för evigt för att stoppa Harry från att bli kung," sa Farage.

"Skrämmande! Här var Harry, här var han en ung, modig, högljudd, helt manlig, hamnade i trubbel, dyker upp på svensexor olämpligt klädd, drack för mycket och orsakade alla möjliga kaos. Han var den mest populära kungliga av en yngre generation som vi har sett i 100 år.

"Och sedan träffade han Meghan Markle, och den har ramlat av en klippa."

Farages talesman sa att kommentarerna inte var menade som kritik mot Elizabeths mor, fru till George VI som dog 2002, och tidningen verkade ha tagit av sig svaren och ändrat deras betydelse.

"Detta är inte en attack på drottningmodern det minsta. Det säger i princip att hon levde till 101 så att drottningen, med tanke på att hon har en mycket bättre livsstil än drottningmodern, kommer att leva mycket längre, säger talesmannen.

Farages varumärke av populism och anti-EU-retorik hjälpte till att tvinga David Camerons regering att hålla EU-folkomröstningen 2016 och var sedan en ledande figur i den framgångsrika kampanjen för att säkra en röst för Brexit.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend