Majoriteten av briterna stöder #Brexit "på något sätt" - enkät

| Augusti 13, 2019
En majoritet av briterna anser att premiärminister Boris Johnson måste ta Storbritannien ur Europeiska unionen "på något sätt", även om det innebär att parlamentet upphör, en opinionsundersökning som genomfördes för Daily Telegraph sa på måndag (12 augusti), skriver William James.

Johnson har lovat att leda Storbritannien ur EU den 31 oktober oavsett om han lyckas säkra en exitavtal med Bryssel, trots att många i parlamentet motsätter sig att lämna utan en överenskommelse.

En opinionsundersökning från ComRes visade att 54% av de tillfrågade sa att de var överens med uttalandet: ”Boris (Johnson) måste leverera Brexit på något sätt, inklusive att avbryta parlamentet om det behövs, för att förhindra parlamentsledamöter (parlamentsledamöter) från att stoppa det.”

Johnson söker en överenskommelse med EU men har inte uteslutit att parlamentet stängs av för att förhindra lagstiftarens försök att blockera ett utträde utan avtal.

Undersökningen visade att 46% höll med om uttalandet. Resultatet baserades på svar från 1,645-respondenterna, efter att de som sa att de inte visste att deras preferenser hade uteslutits.

Samma undersökning fann att stödet för det konservativa partiet hade ökat med 6 procentenheter till 31%, jämfört med 27% som sa att de skulle stödja oppositionspartiet. Resultatet baserades på 1,783-svar.

Detta konstaterande överensstämmer i hög grad med andra opinionsundersökningar som visar en ökning av stödet för de konservativa sedan Johnson tog över från Theresa May, som formellt slutade förra månaden efter att ha misslyckats med att leverera Brexit enligt schema.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, Konservativa partiet, EU, Aktuell artikel, UK

Kommentarer är stängda.