Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Majoriteten av britterna stöder #Brexit "på alla sätt" – enkät

DELA MED SIG:

publicerade

on

En majoritet av britterna anser att premiärminister Boris Johnson måste ta Storbritannien ut ur EU "på vilket sätt som helst", även om det innebär att parlamentet stängs av, en opinionsundersökning gjord för Daily Telegraph sa i måndags (12 augusti), skriver William James. 

Johnson har lovat att leda Storbritannien ut ur EU den 31 oktober oavsett om han lyckas säkra ett utträdesavtal med Bryssel, trots att många i parlamentet är emot att lämna utan avtal.

En opinionsundersökning från ComRes visade att 54 % av de tillfrågade sa att de instämde i uttalandet: "Boris (Johnson) måste leverera Brexit på alla sätt, inklusive avstängning av parlamentet om nödvändigt, för att förhindra parlamentsledamöter (parlamentsledamöter) från att stoppa det."

Johnson söker en överenskommelse med EU men har inte uteslutit att parlamentet ska stängas av för att förhindra lagstiftares försök att blockera en utträde utan avtal.

Undersökningen visade att 46 % inte höll med påståendet. Resultatet baserades på svaren från 1,645 XNUMX respondenter, efter att de som sa att de inte kände till deras preferenser hade uteslutits.

Samma undersökning visade att stödet för det konservativa partiet hade ökat med 6 procentenheter till 31 %, jämfört med 27 % som sa att de skulle stödja oppositionspartiet Labour. Det resultatet baserades på 1,783 XNUMX svar.

Det fyndet är i stort sett i linje med andra undersökningar som visar ett ökat stöd för de konservativa sedan Johnson tog över efter Theresa May, som formellt slutade förra månaden efter att ha misslyckats med att leverera Brexit enligt schemat.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend