Anslut dig till vårt nätverk!

Biobränslen

Kommissionen inför utjämningstull på #IndonesianBiodiesel

publicerade

on

Europeiska kommissionen har infört utjämningstullar på 8 till 18 procent på import av subventionerad biodiesel från Indonesien. Åtgärden syftar till att återställa lika villkor för EU-producenter av biodiesel. Kommissionens fördjupade undersökning visade att indonesiska biodieselproducenter gynnas av bidrag, skatteförmåner och tillgång till råvaror under marknadspriserna.

Detta innebär ett hot om ekonomisk skada för EU-producenter. De nya importtullarna införs preliminärt och utredningen kommer att fortsätta med en möjlighet att införa slutgiltiga åtgärder i mitten av december 2019. Medan den dominerande råvaran för biodieselproduktion i Indonesien är palmolja, är undersökningens fokus på möjlig subventionering av biodieselproduktion, oavsett vilken råvara som används. EU: s biodieselmarknad är värd uppskattningsvis 9 miljarder euro per år, och importen från Indonesien uppgår till cirka 400 miljoner euro.

Mer information finns i förordningen som publiceras i EU: s officiella tidning och en sida tillägnad fallet.

Biologisk mångfald

Europas tid: Hur man inte slösar bort det?

publicerade

on

Det är ett historiskt ögonblick för Europa. Således gav Europeiska kommissionen rätten till listan över föreslagna åtgärder för att återställa Europeiska unionens ekonomi uppskattad till ett rekordbelopp på 750 miljarder euro, med 500 miljarder tilldelade kostnadsfritt som bidrag och ytterligare 250 miljarder - som lån. EU: s medlemsländer bör godkänna Europeiska kommissionens plan för att «bidra till en bättre framtid för en ny generation».

Enligt chefen för Europeiska kommissionen, Ursula von der Leyen, kommer "effektivt godkännande av planen att vara ett tydligt tecken på europeisk enhet, vår solidaritet och gemensamma prioriteringar". En betydande del av återhämtningsåtgärderna syftar till att genomföra ”Green Deal”, en fas övergång till klimatneutralitet i EU-länderna. Cirka 20 miljarder euro kommer att avsättas för att samfinansiera det befintliga InvestEU-programmet som syftar till att stödja utvecklingen av hållbar energiteknologi, inklusive kolfångst- och lagringsprojekt.

Ett av de mest lovande projekten inom detta område genomförs för närvarande i Nederländerna i Rhen – Meuse-deltaet, vilket är av avgörande betydelse för europeisk och internationell sjöfart. Smart Delta Resources Consortium har inlett en kampanj för att utvärdera alla aspekter av konstruktionen av kolupptagnings- och lagringssystem för deras efterföljande återanvändning. Det planeras att konsortiet kommer att fånga upp 1 miljon ton koldioxid per år från 2023 med en efterföljande ökning till 6.5 miljoner ton 2030, vilket kommer att minska den totala andelen utsläpp i regionen med 30%.

En av konsortiets medlemmar är Zeeland-raffinaderiet (ett joint venture av TOTAL och LUKOIL som arbetar med Europas största integrerade raffinaderi Total Antwerp Refinery). Denna nederländska anläggning är en av branschledarna inom klimatneutralitet. Digitalt optimeringssystem för bearbetning av mellandestillat (som inkluderar marint bränsle som uppfyller de strikta kraven i IMO 2020 som nyligen trätt i kraft), liksom de nyligen uppgraderade och en av de största hydrokrackningsanläggningarna i Europa installeras vid växt.

Enligt Leonid Fedun, vice ordförande för strategisk utveckling av LUKOIL, är företaget europeiskt och känner följaktligen en skyldighet att följa aktuella trender, inklusive klimattrender som definierar marknaden idag.

Samtidigt, enligt Fedun, kommer klimatneutralitet i Europa att uppnås endast år 2065, och för att uppnå det är en global harmonisering av regleringsstrategier för alla parter i Parisavtalet viktig.

De åtgärder som Europeiska kommissionen föreslår för att stödja ekonomierna i medlemsländerna kan bli ett viktigt steg på denna väg, eftersom det första steget är utveckling och intern samordning av varje medlemsstaters omorganisationsplaner inom energisektorn och på ekonomiområdet.

Att använda befintliga banbrytande projekt inom klimatneutralitet som bästa branschpraxis för hela regionen kan bidra till att förkorta tiden som krävs för att genomföra stödåtgärder och bli ett instrument för en dialog inom överstatliga organisationer och internationella avtal som Paris klimatavtal .

Fortsätt läsa

Biobränslen

#Canada borde ta ett blad ut ur Europas böcker när det gäller #SustainableEnergy framtid

publicerade

on

Vårt nyligen offentliggjord EU-strategi för bioekonomi fortsätter den kontinentens arv att främja biologiska lösningar på miljöfrågor och strategiskt belyser de ekonomiska fördelarna med tillvägagångssättet med starkt fokus på jobb, tillväxt och investeringar i EU. Faktum är att EU: s bioekonomi redan står för 4.2% av BNP. den bidrar med över € 2 biljoner i årlig omsättning och € 621 miljarder i mervärde och håller över 18 miljoner anställda, skriver International Institute for Sustainable Development Bioeconomy Lead Richard Grosshans.

Planen är inte bara konkret, inklusive en € 100m tematisk investeringsplattform för cirkulär bioekonomi för att få biobaserade innovationer närmare marknaden och en plikt att bygga 300 nya hållbara bioraffinaderier i hela Europa av 2030. Det kompletterar också ett EU-direktiv för att säkerställa att 20% av EU: s totala energibehov uppfylls av 2020 med förnybara energikällor.

Kort sagt är européerna betydligt framför spelet.

Om Kanada skulle upp sitt spel inom bioekonominsektorn skulle effekterna vara betydande. I själva verket ersätter bara 5% av Kanadas gasleverans med förnybara gaser skulle minska utsläppen av växthusgaser från 10 till 14 megatonnes årligen.

Vi går redan i rätt riktning.

Den föreslagna rena bränslestandarden syftar till att öka användningen av koldioxid med lägre koldioxid, inklusive förnybar naturgas, och gäller för transport-, bygg- och industrisektorerna. Och den nybildade cirkulärekonomins ledarskapsförbund, ett samarbete mellan stora företagsledare, akademiker och icke-statliga organisationer, har för avsikt att påskynda Kanadas övergång till en cirkulär ekonomi.

För att fullt ut kunna utveckla bioekonomi i landet behöver vi en nationell bioekonomistrategi, inspirerad av den nyligen uppdaterade EU-bioekonomins strategin och till och med Vita Husets 2012 National Bioeconomy Blueprint. Faktum är att detta redan rekommenderades av Kanadensiska handelskammaren i 2015.

Strategin måste exemplifiera befintliga kanadensiska framgångar inom bioekonomi, men också bana en väg för Kanada för att ytterligare pilotteknik och innovationer i hemmet och globalt innovationer som omvandlar Kanadas rikliga bioavfallsmaterial och industriella biprodukter till bränsle, biobaserade gödselmedel , och högkvalitativa kemikalier samtidigt som man återvinnar knappa metaller, plast och värdefulla näringsämnen.

Kanadas regering ska ge det nödvändiga stödet, incitamenten och vägledningen genom finansiering och program för att locka till sig företag och utveckla bioraffinaderier och innovationsklyftor över hela landet.

Enkelt sagt bygger bioekonomi på användningen av biologiska produkter, biomassa och avfall som ska användas och omvandlas till mat, matning, bränsle och mer. Om du föreställer dig en cirkulär ekonomi, varigenom "värdet av produkter, material och resurser bibehålls i ekonomin så länge som möjligt och minimering av avfallshantering", en bioekonomi representerar den förnybara komponenten.

Medan senaste rapporten från den mellanstatliga panelen för klimatförändringar skickade säkert chockvågor över hela världen, eftersom den varnade för de förödande följderna av vår nuvarande miljöbana, det pekade också på det akuta behovet av att hitta alternativ till status quo.

I en värld som snabbt behöver hitta alternativ till smutsiga fossila bränslen som släpper ut höga växthusgaser som bidrar till klimatförändringarna, och som måste flyttas bort från den nuvarande linjära ekonomiska modellen för att "extrahera, använda och kassera resurser" , bioekonomin visar en mycket lönsam lösning.

Kanadas stora landbas, låg befolkningstäthet och överflöd av naturresurser har traditionellt bevisat begränsande faktorer i övergången till en bioekonomi-framtid.

Med dagens miljökrav kan Kanada, som emitterar höga halter av drivgaser och har tillgång till överflöd av avfall, rester och biomassa, vara perfekt positionerat för att bli världsledande när det gäller att främja bioekonomi.

Fortsätt läsa

Biologisk mångfald

#EUNatureActionPlan - Reviderad vägledning för hantering av skyddade Natura 2000-områden

publicerade

on

Som en del av den EU: s handlingsplan för natur, människor och ekonomihar Europeiska kommissionen publicerat en uppdaterad vägledning för medlemsstaternas myndigheter, intressenter och EU-medborgare om hur man kan bevara och hantera Natura 2000-nätverket av skyddade områden.

Kommissionär för miljö, fiske och havsfrågor, Karmenu Vella, sade: ”Med det här uppdaterade vägledningsdokumentet hjälper vi till att säkerställa att EU: s naturlagar ger naturen, människorna och ekonomin. En sund hantering av Natura 2000-områdena är avgörande för upprätthållandet och förbättringen av vår europeiska biologiska mångfald, ekosystem och de tjänster de tillhandahåller som cirka 4.4 miljoner jobb i EU är direkt beroende av. Jag litar på att detta dokument kommer att vara till stor nytta för förvaltningen av Natura 2000-områden, vilket hjälper till att bättre förena naturskyddet med olika ekonomiska aktiviteter till samhällets större nytta. "

Nature 2000 inrättas under EU: s fågeldirektivet och Livsmiljödirektivet är ett EU-omfattande nätverk med över 27 500 mark- och marina platser som täcker mer än 18% av landarealen och är centrum för EU: s natur- och biologiska mångfaldspolitik.

Medan nationella och regionala myndigheter främst ansvarar för genomförandet av EU: s naturlagstiftning, ger dagens vägledning ökad tydlighet för att hjälpa medlemsstaterna att förbättra tillämpningen av bestämmelser om tillståndsförfaranden (artikel 6 i livsmiljödirektivet). Genom tydliga och tillgängliga förklaringar räknar kommissionen med att minska de administrativa bördorna, effektivisera förfarandena i medlemsstaterna och förbättra det övergripande genomförandet på plats till förmån för natur, människor och ekonomi.

Mer information finns i nyhet.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend