Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kommissionen inleder utredning av dumpat varmvalsat stål från # Kina, # Taiwan och #Indonesien

publicerade

on

Kommissionen har inlett en antidumpningsundersökning av import av varmvalsade rostfritt stålplåtar och spolar från Kina, Indonesien och Taiwan. Undersökningen följer ett klagomål som inlämnats av European Steel Association (EUROFER) på grund av att importen från dessa länder sker till dumpade priser och därmed orsakar skada för de europeiska tillverkarna.

Klagomålet begär att beräkna dumpningsmarginalen i enlighet med EU: s nya antidumpningsmetod, dvs. med hänsyn till marknadsförvrängningar och snedvridna råvarupriser i Kina och Indonesien. Kommissionen har nu upp till åtta månader på att samla in bevis och besluta om de ska införa provisoriska åtgärder. Denna nya utredning om handelsförsvar är en del av kommissionens större åtgärd som syftar till att skydda EU-producenter från illojal konkurrens från dumpade produkter och subventionerade produkter. Hittills har kommissionen infört handelsförsvarsåtgärder för 52-stålprodukter och undersöker ytterligare sju.

Mer finns tillgängligt i EU: s officiella tidning.

Kina

CCCEU lämnar feedback till Europeiska kommissionens offentliga samråd om vitbok om utländska subventioner

publicerade

on

Kinas handelskammare till EU (CCCEU) har lämnat in sin feedback till Europeiska kommissionens offentliga samråd om vitboken om jämställdhet när det gäller utländska subventioner, vilket väcker oro över eventuella juridiska hinder för kinesiska företag som verkar i blocket.

Kammaren uppmanade kommissionen att noggrant undersöka lagligheten, rationaliteten och nödvändigheten av att anta nya lagstiftningsverktyg för utländska subventioner och krävde att vitboken inte skulle förvandlas till lagstiftning.

CCCEU: s ordförande Zhou Lihong sa: ”Den rättsliga ram som föreslås i vitboken för att granska utländska subventioner kommer direkt att ta utgifter för företag utanför EU, inklusive våra medlemmar, och EU: s lagstiftnings- och affärsmiljö som de verkar i.

På uppdrag av CCCEU-medlemmar uttryckte vi våra åsikter och oro i feedbackdokumentet. Vi hoppas att EU-kommissionen kommer att noggrant och noggrant överväga vår oro och i slutändan minska affärs- och investeringshinder samt anta en rättvis, transparent och icke-diskriminerande strategi gentemot utländska företag inklusive kinesiska. ”

Vitboken, som släpptes av Europeiska kommissionen, som genomgick ett offentligt samrådsprocess fram till den 23 september föreslog alternativ som syftade till att "ta itu med de snedvridande effekterna som orsakas av utländska subventioner", på tre områden: på den inre marknaden i allmänhet i förvärv av EU-företag och under EU: s offentliga upphandlingsförfaranden.

I sitt svar på det offentliga samrådet betonade CCCEU att det vore onödigt för EU att formulera en ny uppsättning rättsliga instrument.

De nya rättsliga verktygen som föreslås i vitboken saknar en tydlig rättslig grund enligt EU-fördragen, kommer att överlappa med ett antal befintliga EU- och medlemsstatersinstrument och producera "dubbla standarder" i deras efterlevnad, noterade CCCEU.

De föreslagna rättsliga verktygen kan också potentiellt vara oförenliga med EU: s WTO-skyldigheter, inklusive principer som nationell behandling, mest gynnad nationstatus och icke-diskriminering.

Under tiden innehåller de nya reglerna ”otydliga eller orimliga begrepp och standarder, ojämlika processuella rättigheter eller strider mot de grundläggande principerna i lag”.

Till exempel vänder vitboken upp och påför bevisbördan för utredda företag, som inte bör vara skyldiga att tillhandahålla information utöver deras förmåga. Det kan kränka rätten till försvar för utredda företag eftersom de kommer att meddelas först efter att de preliminära slutsatserna har gjorts.

CCCEU anser att vitboken saknar klargörande av nyckelbegrepp som definition och former av "utländska subventioner", "hävstångseffekt" och "materiellt inflytande", vilket kommer att skapa stora rättsliga osäkerheter och ge EU mer diskretionär makt.

När man går i detalj anser CCCEU också att minimitröskeln för en utländsk subventionutredning som föreslagits av vitboken - ett kumulativt belopp på 200,000 XNUMX euro under en period av tre år i rad - är för lågt för att uppnå "materiell rättvisa". CCCEU rekommenderar därför olika granskningströsklar beroende på storleken på transaktioner eller företag och en sektorsspecifik strategi.

EU bör också ta hänsyn till företagens solidaritetsansträngningar i kriser, sade CCCEU och föreslog att "farfarsklausuler" skulle införas i eventuell framtida lagstiftning, eftersom vissa kinesiska företags investeringar i Europa följde inbjudningar från medlemsstaterna i efterdyningarna av Europeiska skuldkrisen. De gynnsamma villkoren de åtnjöt vid den tiden borde legitimt skyddas och undantas från framtida granskning, sade kammaren.

CCCEU anser att det kommer att bli nödvändigt för den behöriga tillsynsmyndigheten att genomföra ett "EU-intresse" -test innan det fastställs behovet av att rätta till utländska subventioner. "Efter att ha investerat miljontals euro i att stödja europeiska samhällen och projekt av allmänt intresse har många kinesiska företag spelat en aktiv roll i lokal samhällsutveckling, donerat till utbildning, miljö och socialt stöd baserat på lokala behov", sade CCCEU.

Europeiska kommissionen utfärdade "vitboken om utjämning av spelplanen när det gäller utländska bidrag" den 17 juni och har sedan dess inlett ett offentligt samråd öppet till 23 september.

CCCEU inrättade en arbetsgrupp bestående av advokater, företrädare för företaget och experter inom EU-frågor för att förbereda sitt svar på det offentliga samrådet. I juli anordnade CCCEU ett videoseminarium för att diskutera vitbokens potentiella inverkan på kinesiska affärsverksamhet i EU. Parallellt har intensiva undersökningar och diskussioner pågått.

Den 10 september offentliggjorde CCCEU och Roland Berger gemensamt rekommendationsrapporten för 2020 och uppmanade Bryssel att ta itu med kinesiska företags angelägna bekymmer mitt emellan avtagande känslor om hur lätt det är att göra affärer i blocket. I rapporten föreslog CCCEU att EU genomför genomförbarhetsstudier innan de antar nya lagar och förordningar om handel och investeringsverksamhet.

Grundades av Bank of China (Luxemburg) SA, China Three Gorges (Europe) SA och COSCO Shipping Europe GmbH i augusti 2018, representerar CCSEU i Bryssel nu upp till 70 medlemmar och kammare i medlemsstaterna, som täcker cirka 1,000 kinesiska företag i EU.

Fortsätt läsa

Kina

Huawei-chef: Världen behöver ett öppet synsätt på vetenskaplig forskning

publicerade

on

Vid webinaret för Peking-baserad forskning och vetenskap bifogas från Europa och från EU kom jag med följande kommentar om forskningssamarbetet i Europa: ”Nationalisering av vetenskaplig verksamhet - land för land - är inte vad världen behöver vid den här gången," skriver Abraham Liu.

Här är anledningen

Händelserna kring COVID-19 har gett oss alla tid att reflektera över många olika frågor - vissa är av mikro- eller personlig skala - andra har en större makroekonomisk dimension.

Men när världen börjar med att hitta ett vaccin för COVID-19, finns det en tydlig gryning för oss alla att reflektera över.

Forskning, utbildning, privata och offentliga organ från hela världen måste samarbeta om grundläggande och tillämpad forskning. Utan intensivt internationellt engagemang och samarbete kommer samhället inte att kunna dra nytta av nya innovativa produkter och tjänster. Regeringar och den privata sektorn måste väsentligt investera i grundläggande vetenskaplig forskning om morgondagens nya produkter kommer att levereras till den globala marknaden.

Innovationsprocessen får inte begränsas till något företag eller något land. Vetenskaplig excellens som arbetar tillsammans över gränserna kan skapa nya produkter som hanterar viktiga socioekonomiska utmaningar i världen idag. Det är därför så många forskningsgrupper med flera jurisdiktioner över hela världen arbetar med ett vaccin för COVID-19.

Samma princip - nämligen behovet av internationellt engagemang och samarbete - gäller för IKT-sektorn och förmågan att föra nya tekniska innovationer till marknaden.

Huawei är ett av de mest innovativa företagen i världen.

Under EU: s industriella resultattavla för forskning och utveckling 2019 ligger Huawei på femte plats i världen när det gäller de nivåer av finansiella investeringar som företaget gör inom FoU-områden. Detta visar att Europeiska kommissionen har undersökt 2,500 företag i världen som investerar minst 30 miljoner euro i FoU per år. Vi:

  • run 23 forskningscentra i 12 länder i Europa.
  • Håll 240 + avtal om teknikpartnerskap med forskningsinstitut i Europa.
  • Samarbeta med över 150 Europeiska universitet om forskning.
  • Använda 2,400 forskare och forskare i Europa.
  • Invest 15% av våra globala intäkter till forskning varje år och denna investeringsnivå kommer att öka.

Internationellt samarbete är kärnan i Huawei affärsmodell när det gäller vår forskningsverksamhet.

Europa är hem för 25% av alla globala FoU-investeringar. En tredjedel av alla vetenskapliga publikationer som granskas i världen idag kommer från europeiska forskare. Europa är hem för de bästa forskarna i världen. Och det är därför så mycket av Huawei-investeringar på forskningssidan är baserade i Europa.

Huawei har deltagit i 44 samarbetsprojekt under både FP7 och under Horizon 2020. Vi har bedrivit forskning som täcker till exempel 5G, cloud och enhetstekniker och byggandet av IKT-plattformar som kommer att leverera framtidens smarta städer. Så Huawei har ett starkt inbäddat avtryck på forskning i Europa, och detta är fallet under många år framöver. Faktum är att Huaweis första forskningsanläggning öppnades i Sverige 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - nästa EU-instrument för forskning, innovation och vetenskap 2021-2027 kommer att spela en central roll för att uppnå EU-institutionernas politiska agenda. Detta inkluderar att stärka EU: s industriella strategier, uppfylla EU: s gröna affär och hantera FN: s hållbarhetsmål.

Huawei kan positivt stödja genomförandet av denna nya spännande EU-politiska agenda.

”Nationalisering” eller ”avdelning” av vetenskaplig och forskningsaktivitet - land för land - är inte vad världen behöver idag. Den offentliga, privata, utbildnings- och statliga sektorn måste ta ett öppet synsätt på vetenskapligt engagemang. Detta kommer att säkerställa att de viktigaste globala utmaningarna som världen står inför idag kan hanteras positivt för hela mänskligheten.

Ytterligare läsning

Download


Ansvarsfriskrivning: Alla åsikter och / eller åsikter e

Fortsätt läsa

Kina

Tankar om Japan efter utrikespolitiken

publicerade

on

Efter mer än sju år av stadigt styre, Shinzo Abe (avbildad) avgång som Japans premiärminister har återigen satt landets utrikespolitik i världens rampljuset. Med det liberala demokratiska partiet (LDP) som tävlar om valet av ny partiledare och senare, nationens premiärminister, har flera möjliga kandidater kommit fram. Bortsett från den ambitiösa Shigeru Ishiba som försökte utmana Abe för partiets ledning i det förflutna, förväntas andra som Yoshihide Suga (nuvarande regeringssekreterare) och Fumio Kishida stå som utmanare för den högsta posten inom LDP såväl som regering.

För det första har uppfattningen om Kina inom den japanska allmänheten och LDP varit på en låg nivå redan innan COVID-19-pandemin drabbade Japan. Enligt Pew Research Center Global Attitudes-undersökning i slutet av 2019, så mycket som 85% av den japanska allmänheten betraktade Kina negativt - en siffra som satte Japan som det land som hade den mest negativa synen på Kina bland de 32 länder som undersökts det året. Ännu viktigare, en sådan undersökning genomfördes månader före de tre händelserna: spridningen av COVID-19-pandemin, antagandet av Hongkongs säkerhetslag och den fortsatta tvisten mellan Senkaku (eller Diaoyu) öarna. Med alla dessa tre frågor som involverar Kina samtidigt, kommer det att vara utmanande att förvänta sig att den japanska allmänheten kommer att ha en mer positiv syn på Peking i år.

Rivaliteten mellan USA och Kina idag har också gått in i okända vatten där militär konflikt inte längre är en avlägsen dröm för många. Med tanke på de etablerade relationerna med både USA och Kina är en sådan utmaning fortfarande den svåraste för Abes efterträdare att kämpa med. Å ena sidan måste Tokyo skydda sina nära handelsförbindelser med Kina, medan å andra sidan den förstnämnda måste vara beroende av sin säkerhetsallians med USA för att skydda både nationell och regional säkerhet mot hypotetiska hot (inklusive Kina). Som rapporterats av Kyodo News i juli förra året var Suga själv medveten om ett sådant dilemma som en mellanmakt och insåg till och med att maktbalansstrategin kanske inte passar längre med tanke på det nuvarande fritt fallförhållandet mellan Washington och Peking. Istället varnade Suga om möjligheten i sidospår med en av de två makterna som det eventuella alternativet för Japan inom en snar framtid. Medan han inte nämnde vilket land han skulle göra om ett sådant scenario skulle bli verklighet, borde politiska observatörer inte vara alltför avgörande genom att han väljer Kina i motsats till USA om han blir den nya japanska premiärministern.

Slutligen ärver Abes efterträdare sitt arv från Japan som en proaktiv ledare i regionen Sydostasien. Som en person utan mycket erfarenhet av utrikespolitik är det utmanande för Suga (mer än Kishida och Ishiba) att bevara Japans ledarstatus i Asien utan starkt beroende av det utrikespolitiska upprättandet. Som sagt, den nuvarande Abe-administrationens politik att uppmuntra sina tillverkare att skiftproduktion från Kina till antingen Japans egna stränder eller länder i Sydostasien, kommer sannolikt att fortsätta med tanke på brådskandet som förvärrats av COVID-19-pandemin och de fallande relationerna mellan USA och Kina.

Med Japans kollektiva strävan efter USA, Indien och Australien för visionen om fri och öppen Indo-Stillahavsområdet (FOIP) som en säkerhetsdisk mot Peking i Sydostasien, utöver Tokyos nationella ekonomiska intresse för att minska dess överberoende av Kina, passar landet väl in i den typ av extern kraft som ASEAN-medlemsstaterna behöver.

ANBOUND Research Center (Malaysia) är en oberoende tankesmedja belägen i Kuala Lumpur, registrerad (1006190-U) med lagar och förordningar i Malaysia. Tanken tanken erbjuder också rådgivning relaterad till regional ekonomisk utveckling och politisk lösning. För feedback, kontakta: [E skyddas].

De åsikter som uttrycks i ovanstående artikel är författarens ensamma och återspeglar inte några åsikter från EU-Reporter.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend