#Huawei erbjuder topptalenter minst fem gånger vad deras kamrater gör för att gå med i den kinesiska jätten

| Augusti 14, 2019
Huawei Technologies, som har tagit hänsyn till att beskriva sig själv som ett kula-kört krigsplan, skriver feta lönekontroller för att vänja topp talang för att gå med i sina rangordningar, skriver Li Tao.

"Om du är den bästa av de bästa och du vill driva gränserna för vetenskapen: vi vill ha dig," läste en rekryteringsannons som publicerades på det officiella WeChat-kontot. Huawei letar efter människor "som har gjort extraordinära framsteg inom matematik, datavetenskap, fysik, materialvetenskap, chips, smart tillverkning eller kemi - och som är hungriga efter att bli ledare inom sina områden."

Den Shenzhen-baserade telekommunikationsutrustningen jätten är beredd att betala dessa framgångsrika kandidater minst fem gånger vad deras kamrater gör, förse dem med världsklass, utmanande projekt och mentorskap av kända globala experter, enligt posten.

Huawei erbjöd tidigare årliga löner på upp till US $ 300,000 (RM1.26mil) till toppkineser. Företaget vägrade att kommentera inlägget.

Rekryteringsannons av Huawei publicerat på sitt officiella WeChat-konto. Foto: Handout

Huawei har använt motsvarande mer än 10% av sina försäljningsintäkter på forskning och utveckling varje år under det senaste decenniet. Förra året deltog mer än 80,000 Huawei-anställda - 45% av den totala arbetskraften - i FoU. Totalt 101.5bil yuan (RM60.58bil) spenderades på FoU förra året, vilket står för 14.1% av företagets totala intäkter.

Att ha talang för att utveckla egen teknik har fått ökad strategisk betydelse för kinesiska företag mot bakgrund av eskalerande spänningar mellan USA och Kina, som tävlar om överhöghet inom avancerad teknik som ses som innehar nycklarna till framtidens ekonomi.

Sedan handelskriget mellan Kina och USA startade i 2018 har president Xi Jinping upprepat i offentliga tal att Kina borde spela en starkare roll i teknologiforskning och utveckling. I USA har larmklockor också slagits som Amerika är faller bakom Kina inom områden som 5G.

För Huawei äger den senaste rekryteringsdrivningen sig mot bakgrund av en amerikansk svartlista som infördes i maj. Huawei är för närvarande blockerat från att licensiera Android från Google på grund av att det finns med i det amerikanska handelsdepartementets enhetslista, som förbjuder amerikanska företag att göra affärer med Huawei utan regeringens godkännande.

Huawei är planerat att starta sin två-dagars utvecklare konferens i Dongguan, Kina, på fredag, där chefer förväntas avslöja dess Hongmeng operativsystem för anslutning av enheter.

Företaget har sagt att det vill använda Android om USA tillåter det, men kommer att utveckla sitt eget operativsystem och ekosystem av tjänster om det stängs av. Förra veckan sa Huawei till lokala myndigheter i Shanghai att de planerar att investera 10bil yuan (RM5.96bil) i en ny FoU-anläggning som kan hysa 30,000 till 40,000 anställda. Företaget har 36 gemensamma innovationscentra och 14 FoU-institut runt om i världen.

För sina rekryteringsdrivande "top minds" sade Huawei att de kandidater vars forskning har gett "konkreta och påverkande" resultat, forskningsdokument eller patent kommer att prioriteras. de från förstklassiga labb eller utbildningsprogram; och vinnare av den bästa internationella tävlingen inom vetenskap, teknologi, teknik och matematik.

Företaget tillkännagav tidigare att det var ute efter att anställa 20 till 30 topptalanger från hela världen i år i ett försök att bygga upp sina "stridskapaciteter", enligt ett utbrett e-postmeddelande i slutet av juli som undertecknades av företagets grundare och chef verkställande direktören Ren Zhengfei, som sa att Huawei måste "vinna tekniken och kommersiella strider i framtiden."

Det kinesiska företaget rapporterade en vinst på 23% i intäkterna under första halvåret, hjälpt av ett hopp i smarttelefonsändningar och en stark efterfrågan på sin 5G-utrustning. Emellertid kanske den fulla effekten av den amerikanska handelslistan inte har återspeglats i de senaste resultaten eftersom företaget placerades på listan i maj.

Huawei planerar att spendera 120bil yuan (RM71.63bil) på FoU i år då företaget fortsätter att investera i framtiden, sade ordförande Liang Hua vid företagets första halvårsresultatöversikt. - South China Morning Post

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Kina, EU, Telekom

Kommentarer är stängda.