Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Huawei erbjuder topptalenter minst fem gånger vad deras kamrater gör för att gå med i den kinesiska jätten

publicerade

on

Huawei Technologies, som har tagit hänsyn till att beskriva sig själv som ett kula-kört krigsplan, skriver feta lönekontroller för att vänja topp talang för att gå med i sina rangordningar, skriver Li Tao.

"Om du är den bästa av de bästa och du vill driva gränserna för vetenskapen: vi vill ha dig," läste en rekryteringsannons som publicerades på det officiella WeChat-kontot. Huawei letar efter människor "som har gjort extraordinära framsteg inom matematik, datavetenskap, fysik, materialvetenskap, chips, smart tillverkning eller kemi - och som är hungriga efter att bli ledare inom sina områden."

Den Shenzhen-baserade telekommunikationsutrustningen jätten är beredd att betala dessa framgångsrika kandidater minst fem gånger vad deras kamrater gör, förse dem med världsklass, utmanande projekt och mentorskap av kända globala experter, enligt posten.

Huawei erbjöd tidigare årliga löner på upp till US $ 300,000 (RM1.26mil) till toppkineser. Företaget vägrade att kommentera inlägget.

Rekryteringsannons av Huawei publicerat på sitt officiella WeChat-konto. Foto: Handout

Huawei har använt motsvarande mer än 10% av sina försäljningsintäkter på forskning och utveckling varje år under det senaste decenniet. Förra året deltog mer än 80,000 Huawei-anställda - 45% av den totala arbetskraften - i FoU. Totalt 101.5bil yuan (RM60.58bil) spenderades på FoU förra året, vilket står för 14.1% av företagets totala intäkter.

Att ha talang för att utveckla egen teknik har fått ökad strategisk betydelse för kinesiska företag mot bakgrund av eskalerande spänningar mellan USA och Kina, som tävlar om överhöghet inom avancerad teknik som ses som innehar nycklarna till framtidens ekonomi.

Sedan handelskriget mellan Kina och USA startade i 2018 har president Xi Jinping upprepat i offentliga tal att Kina borde spela en starkare roll i teknologiforskning och utveckling. I USA har larmklockor också slagits som Amerika är faller bakom Kina inom områden som 5G.

För Huawei äger den senaste rekryteringsdrivningen sig mot bakgrund av en amerikansk svartlista som infördes i maj. Huawei är för närvarande blockerat från att licensiera Android från Google på grund av att det finns med i det amerikanska handelsdepartementets enhetslista, som förbjuder amerikanska företag att göra affärer med Huawei utan regeringens godkännande.

Huawei är planerat att starta sin två-dagars utvecklare konferens i Dongguan, Kina, på fredag, där chefer förväntas avslöja dess Hongmeng operativsystem för anslutning av enheter.

Företaget har sagt att det vill använda Android om USA tillåter det, men kommer att utveckla sitt eget operativsystem och ekosystem av tjänster om det stängs av. Förra veckan sa Huawei till lokala myndigheter i Shanghai att de planerar att investera 10bil yuan (RM5.96bil) i en ny FoU-anläggning som kan hysa 30,000 till 40,000 anställda. Företaget har 36 gemensamma innovationscentra och 14 FoU-institut runt om i världen.

För sina rekryteringsdrivande "top minds" sade Huawei att de kandidater vars forskning har gett "konkreta och påverkande" resultat, forskningsdokument eller patent kommer att prioriteras. de från förstklassiga labb eller utbildningsprogram; och vinnare av den bästa internationella tävlingen inom vetenskap, teknologi, teknik och matematik.

Företaget tillkännagav tidigare att det var ute efter att anställa 20 till 30 topptalanger från hela världen i år i ett försök att bygga upp sina "stridskapaciteter", enligt ett utbrett e-postmeddelande i slutet av juli som undertecknades av företagets grundare och chef verkställande direktören Ren Zhengfei, som sa att Huawei måste "vinna tekniken och kommersiella strider i framtiden."

Det kinesiska företaget rapporterade en vinst på 23% i intäkterna under första halvåret, hjälpt av ett hopp i smarttelefonsändningar och en stark efterfrågan på sin 5G-utrustning. Emellertid kanske den fulla effekten av den amerikanska handelslistan inte har återspeglats i de senaste resultaten eftersom företaget placerades på listan i maj.

Huawei planerar att spendera 120bil yuan (RM71.63bil) på FoU i år då företaget fortsätter att investera i framtiden, sade ordförande Liang Hua vid företagets första halvårsresultatöversikt. - South China Morning Post

Kina

Huawei-chef: Världen behöver ett öppet synsätt på vetenskaplig forskning

publicerade

on

Vid webinaret för Peking-baserad forskning och vetenskap bifogas från Europa och från EU kom jag med följande kommentar om forskningssamarbetet i Europa: ”Nationalisering av vetenskaplig verksamhet - land för land - är inte vad världen behöver vid den här gången," skriver Abraham Liu.

Här är anledningen

Händelserna kring COVID-19 har gett oss alla tid att reflektera över många olika frågor - vissa är av mikro- eller personlig skala - andra har en större makroekonomisk dimension.

Men när världen börjar med att hitta ett vaccin för COVID-19, finns det en tydlig gryning för oss alla att reflektera över.

Forskning, utbildning, privata och offentliga organ från hela världen måste samarbeta om grundläggande och tillämpad forskning. Utan intensivt internationellt engagemang och samarbete kommer samhället inte att kunna dra nytta av nya innovativa produkter och tjänster. Regeringar och den privata sektorn måste väsentligt investera i grundläggande vetenskaplig forskning om morgondagens nya produkter kommer att levereras till den globala marknaden.

Innovationsprocessen får inte begränsas till något företag eller något land. Vetenskaplig excellens som arbetar tillsammans över gränserna kan skapa nya produkter som hanterar viktiga socioekonomiska utmaningar i världen idag. Det är därför så många forskningsgrupper med flera jurisdiktioner över hela världen arbetar med ett vaccin för COVID-19.

Samma princip - nämligen behovet av internationellt engagemang och samarbete - gäller för IKT-sektorn och förmågan att föra nya tekniska innovationer till marknaden.

Huawei är ett av de mest innovativa företagen i världen.

Under EU: s industriella resultattavla för forskning och utveckling 2019 ligger Huawei på femte plats i världen när det gäller de nivåer av finansiella investeringar som företaget gör inom FoU-områden. Detta visar att Europeiska kommissionen har undersökt 2,500 företag i världen som investerar minst 30 miljoner euro i FoU per år. Vi:

  • run 23 forskningscentra i 12 länder i Europa.
  • Håll 240 + avtal om teknikpartnerskap med forskningsinstitut i Europa.
  • Samarbeta med över 150 Europeiska universitet om forskning.
  • Använda 2,400 forskare och forskare i Europa.
  • Invest 15% av våra globala intäkter till forskning varje år och denna investeringsnivå kommer att öka.

Internationellt samarbete är kärnan i Huawei affärsmodell när det gäller vår forskningsverksamhet.

Europa är hem för 25% av alla globala FoU-investeringar. En tredjedel av alla vetenskapliga publikationer som granskas i världen idag kommer från europeiska forskare. Europa är hem för de bästa forskarna i världen. Och det är därför så mycket av Huawei-investeringar på forskningssidan är baserade i Europa.

Huawei har deltagit i 44 samarbetsprojekt under både FP7 och under Horizon 2020. Vi har bedrivit forskning som täcker till exempel 5G, cloud och enhetstekniker och byggandet av IKT-plattformar som kommer att leverera framtidens smarta städer. Så Huawei har ett starkt inbäddat avtryck på forskning i Europa, och detta är fallet under många år framöver. Faktum är att Huaweis första forskningsanläggning öppnades i Sverige 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - nästa EU-instrument för forskning, innovation och vetenskap 2021-2027 kommer att spela en central roll för att uppnå EU-institutionernas politiska agenda. Detta inkluderar att stärka EU: s industriella strategier, uppfylla EU: s gröna affär och hantera FN: s hållbarhetsmål.

Huawei kan positivt stödja genomförandet av denna nya spännande EU-politiska agenda.

”Nationalisering” eller ”avdelning” av vetenskaplig och forskningsaktivitet - land för land - är inte vad världen behöver idag. Den offentliga, privata, utbildnings- och statliga sektorn måste ta ett öppet synsätt på vetenskapligt engagemang. Detta kommer att säkerställa att de viktigaste globala utmaningarna som världen står inför idag kan hanteras positivt för hela mänskligheten.

Ytterligare läsning

Download


Ansvarsfriskrivning: Alla åsikter och / eller åsikter e

Fortsätt läsa

Kina

Tankar om Japan efter utrikespolitiken

publicerade

on

Efter mer än sju år av stadigt styre, Shinzo Abe (avbildad) avgång som Japans premiärminister har återigen satt landets utrikespolitik i världens rampljuset. Med det liberala demokratiska partiet (LDP) som tävlar om valet av ny partiledare och senare, nationens premiärminister, har flera möjliga kandidater kommit fram. Bortsett från den ambitiösa Shigeru Ishiba som försökte utmana Abe för partiets ledning i det förflutna, förväntas andra som Yoshihide Suga (nuvarande regeringssekreterare) och Fumio Kishida stå som utmanare för den högsta posten inom LDP såväl som regering.

För det första har uppfattningen om Kina inom den japanska allmänheten och LDP varit på en låg nivå redan innan COVID-19-pandemin drabbade Japan. Enligt Pew Research Center Global Attitudes-undersökning i slutet av 2019, så mycket som 85% av den japanska allmänheten betraktade Kina negativt - en siffra som satte Japan som det land som hade den mest negativa synen på Kina bland de 32 länder som undersökts det året. Ännu viktigare, en sådan undersökning genomfördes månader före de tre händelserna: spridningen av COVID-19-pandemin, antagandet av Hongkongs säkerhetslag och den fortsatta tvisten mellan Senkaku (eller Diaoyu) öarna. Med alla dessa tre frågor som involverar Kina samtidigt, kommer det att vara utmanande att förvänta sig att den japanska allmänheten kommer att ha en mer positiv syn på Peking i år.

Rivaliteten mellan USA och Kina idag har också gått in i okända vatten där militär konflikt inte längre är en avlägsen dröm för många. Med tanke på de etablerade relationerna med både USA och Kina är en sådan utmaning fortfarande den svåraste för Abes efterträdare att kämpa med. Å ena sidan måste Tokyo skydda sina nära handelsförbindelser med Kina, medan å andra sidan den förstnämnda måste vara beroende av sin säkerhetsallians med USA för att skydda både nationell och regional säkerhet mot hypotetiska hot (inklusive Kina). Som rapporterats av Kyodo News i juli förra året var Suga själv medveten om ett sådant dilemma som en mellanmakt och insåg till och med att maktbalansstrategin kanske inte passar längre med tanke på det nuvarande fritt fallförhållandet mellan Washington och Peking. Istället varnade Suga om möjligheten i sidospår med en av de två makterna som det eventuella alternativet för Japan inom en snar framtid. Medan han inte nämnde vilket land han skulle göra om ett sådant scenario skulle bli verklighet, borde politiska observatörer inte vara alltför avgörande genom att han väljer Kina i motsats till USA om han blir den nya japanska premiärministern.

Slutligen ärver Abes efterträdare sitt arv från Japan som en proaktiv ledare i regionen Sydostasien. Som en person utan mycket erfarenhet av utrikespolitik är det utmanande för Suga (mer än Kishida och Ishiba) att bevara Japans ledarstatus i Asien utan starkt beroende av det utrikespolitiska upprättandet. Som sagt, den nuvarande Abe-administrationens politik att uppmuntra sina tillverkare att skiftproduktion från Kina till antingen Japans egna stränder eller länder i Sydostasien, kommer sannolikt att fortsätta med tanke på brådskandet som förvärrats av COVID-19-pandemin och de fallande relationerna mellan USA och Kina.

Med Japans kollektiva strävan efter USA, Indien och Australien för visionen om fri och öppen Indo-Stillahavsområdet (FOIP) som en säkerhetsdisk mot Peking i Sydostasien, utöver Tokyos nationella ekonomiska intresse för att minska dess överberoende av Kina, passar landet väl in i den typ av extern kraft som ASEAN-medlemsstaterna behöver.

ANBOUND Research Center (Malaysia) är en oberoende tankesmedja belägen i Kuala Lumpur, registrerad (1006190-U) med lagar och förordningar i Malaysia. Tanken tanken erbjuder också rådgivning relaterad till regional ekonomisk utveckling och politisk lösning. För feedback, kontakta: [E skyddas].

De åsikter som uttrycks i ovanstående artikel är författarens ensamma och återspeglar inte några åsikter från EU-Reporter.

Fortsätt läsa

Kina

Kina: Topputsläpp före 2030 och klimatneutralitet före 2060

publicerade

on

Efter talet av president Xi Jinping till FN: s generalförsamling den 22 september 2020 har energiomvandlingskommissionen gett följande svar: ”President Xis åtagande att Kina kommer att toppa utsläppen före 2030 och sträva efter koldioxidneutralitet före 2060 är en enorm steg framåt i kampen mot skadlig klimatförändring och ett välkommet exempel på ansvarsfullt globalt ledarskap. Stark politik och stora investeringar. särskilt fokuserad på ren elektrifiering av ekonomin, kommer att behövas för att uppnå målet för mitten av århundradet. Analyser från ETC China har gett oss förtroendet för att en fullt utvecklad rik nollkoldioxidekonomi är möjlig. Prioriteten är nu att se till att åtgärder under 2020-talet, och särskilt i den 14: e femårsplanen, uppnår snabba framsteg mot de dubbla målen. ” Adair Turner, medordförande, Energy Transitions Commission.

ETC-rapporter om Kina

I juni 2020 släppte Energy Transitions Commission (ETC) och Rocky Mountain Institute (RMI) gemensamt rapporten - Uppnå grön återhämtning för Kina: Att sätta nollkolelektrifiering i centrum.

I november 2019 släppte Energy Transitions Commission (ETC) och Rocky Mountain Institute (RMI) gemensamt - Kina 2050: En fullt utvecklad rik nollkolekonomi.

Om Energy Transitions Commission

Energy Transitions Commission (ETC) är en global koalition av ledare från hela energilandskapet som åtagit sig att uppnå nettoutsläpp vid mitten av århundradet, i linje med klimatmålet i Paris att begränsa den globala uppvärmningen till långt under 2 ° C och helst till 1.5 ° C. Våra kommissionärer kommer från en rad organisationer - energiproducenter, energiintensiva industrier, teknikleverantörer, finansaktörer och icke-statliga miljöorganisationer - som verkar i utvecklade länder och utvecklingsländer och spelar olika roller i energiomställningen. Denna mångfald av synpunkter informerar vårt arbete: våra analyser utvecklas med ett systemperspektiv genom omfattande utbyten med experter och utövare.

För mer information, besök ETC-webbplats.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend