Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Europeiska kommissionen stärker stödet mot terrorism, förebyggande av #ViolentExtremism och fredsbyggande i #SriLanka

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen, genom sin Instrument som bidrar till stabilitet och fred, har avsatt 8.5 miljoner euro för att stödja lankesiska ansträngningar för att förhindra våldsbejakande extremism, bygga upp samhällets motståndskraft och främja fred och tolerans. Det kommer också att bidra till den pågående fredsbyggande processen genom att internflyktingar och flyktingar kan återvända till sitt land.

This allocation after High Representative/Vice-President Federica Mogherini’s meeting earlier this month with the Foreign Minister of Sri Lanka, where she underlined the EU’s readiness to support Sri Lanka in the face of the challenges of terrorism and violent extremism. De Påskdagens terrorattentat i Sri Lanka dödade 258 människor och skadade många fler.

Att förebygga och reagera på terroristattacker som denna är en ytterligare utmaning för Sri Lanka tillsammans med många andra utmaningar i övergången till varaktig fred efter många år av konflikter, såsom flyktingar, internflyktingar och mark som identifierats som potentiellt kontaminerad med minor och explosiva rester. .

Kommissionens stöd på 8.5 miljoner euro kommer att följa ett tredelat tillvägagångssätt: Det kommer att stödja srilankesiska beslutsfattare, behöriga myndigheter och säkerhets- och rättsliga grenar i deras uppdrag att förebygga och reagera på terroristhot och attacker på ett sätt som följer mänskliga rättigheter; Den kommer att fokusera på förebyggande av våldsbejakande extremism och kommer att stödja relevanta lokala intressenter att utveckla och sprida positiva kampanjer för att öka medvetenheten, särskilt via partnerskap med globala aktörer på sociala medier. och det kommer att bidra till de sista stadierna av minröjningen i de tre norra distrikten i Sri Lanka, och fokusera på fredsbyggande för att stärka nationell sammanhållning och försoning.

För mer information om förbindelserna mellan EU och Sri Lanka, besök webbplats för Europeiska unionens delegation.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend