Anslut dig till vårt nätverk!

katastrofer

#RescEU-tillgångar mobiliserade för att hjälpa #Grekland att bekämpa förödande skogsbränder

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter begäran om hjälp från Grekland, rescEU tillgångar har mobiliserats för att bekämpa skogsbränder som härjar flera områden i Grekland. Som ett omedelbart svar har Europeiska unionen redan hjälpt till att mobilisera tre skogsstridsplan från rescEU-reservatet från Italien och Spanien för att snabbt skickas till de drabbade regionerna.

Christos Stylianides, kommissionär för humanitärt bistånd och krishantering, sa: "EU står i full solidaritet med Grekland i denna svåra tid. Planen är redan i aktion och bekämpar bränderna. Denna omedelbara reaktion bevisar mervärdet av rescEU som gör vår reaktion mer robust , snabbt och effektivt. Dessutom är detta ett verkligt exempel på de gemensamma europeiska värderingar som rescEU bygger på: solidaritet och skydd för våra europeiska medborgares liv. Jag är tacksam till Italien och Spanien för deras erbjudanden om hjälp. Vi är redo att ge ytterligare hjälp."

I går var kommissionären i Aten där han träffade premiärminister Kyriakos Mitsotakis och besökte kriscentret för det grekiska civilskyddet för att informeras tillsammans med ministern för skydd av medborgarna Michalis Chrysochoidis och övervaka driften av rescEU-tillgångarna. De Europeiskt satellitkartsystem Copernicus hjälper till att tillhandahålla skadebedömningskartor över de drabbade områdena. Läs hela pressmeddelandet här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend