Anslut dig till vårt nätverk!

arktisk

#CleanArcticAlliance uppmanar nordiska premiärministrar att stödja förbud mot tung eldningsolja #HFO

DELA MED SIG:

publicerade

on

Clean Arctic Alliances ledande rådgivare, Dr Sian Prior och Árni Finnsson från Islands naturskyddsförening uppmanade de nordiska premiärministrarna och den tyska förbundskanslern att stödja uppmaningen om ett förbud mot tung eldningsolja i Arktis vid deras sammankomst i Reykjavik, Island den 20 augusti.

"Vi behöver omgående ett starkt engagemang från de nordiska premiärministrarna och Merkel för att förbjuda användning och transport av tung eldningsolja eller HFO i Arktis", säger Prior. "Detta är ett viktigt och enkelt första steg för att bidra till att minska den uppvärmning vi just nu upplever i Arktis, och för att ta bort risken för förödande HFO-utsläpp. Bättre skydd för Arktis mot effekterna av ökande sjöfart och annan utveckling i regionen är avgörande för framtiden för det arktiska ekosystemet och de samhällen och vilda djur som är beroende av de rena livsmiljöerna för snö och is."

Finnsson tillade: "I sommar har vi mätt utsläppen från kryssningsfartyg på Island och visat hur förorenande förbränning av HFO kan vara. Vi måste förbjuda användning och transport av HFO i Arktis och utöka förbudet till att omfatta alla Islands vatten för att skydda våra egna ekosystem och vårt folks hälsa.”

HFO är den smutsigaste formen av bränsle som används av fartyg som verkar i Arktis. Inte nog med att HFO är praktiskt taget omöjligt att sanera i händelse av ett spill, när det förbränns som bränsle i fartygsmotorer släpps svart kol ut i atmosfären tillsammans med andra föroreningar. När det svarta kolet lägger sig från atmosfären på snö och is, påskyndar det smältningen och leder till att mer värme från solen absorberas i Arktis.

De nordiska premiärministrarna och Tysklands förbundskansler kommer att hålla ett arbetslunchmöte som förväntas diskutera åtgärder för att motverka klimatförändringar och andra globala trender.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend