Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

EU-chefen säger att #BrexitBackstop enda sättet att undvika hårda gränser i Irland

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-chefen sa att backstop-alternativet var det enda sättet som identifierats av både London och blocket för att undvika en återgång till omfattande gränskontroller på ön Irland efter Brexit. skriver Alissa de Carbonnel och Gabriela Baczynska.

I måndags (19 augusti) skickade den brittiske premiärministern Boris Johnson ett brev till blocket och krävde att EU skulle släppa bakstoppet från skilsmässoavtalet.

“The letter does not provide a legal operational solution to prevent the return of a hard border on the island of Ireland,” European Commission spokeswoman Natasha Bertaud told a news briefing. “Our position on the backstop is well known… (It) is the only means identified so far by both parties to honour this commitment.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend