Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Johnson sätter #NHS utanför gränserna i ett potentiellt handelsavtal med USA: Rapport

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson stänger av National Health Service (NHS) i alla handelsavtal med USA, The Sun tidningen rapporterade, skriver Sabahatjahan Contractor.

"Premiärministern har bett mig att understryka att åtgärder som påverkar NHS, inklusive tillhandahållande av tjänster och prissättning av läkemedel, inte under några omständigheter kan ingå i ett avtal med USA", heter det i ett brev från Johnsons ledande personal till handelssekreterare Liz Truss kontor. , enligt rapporten. 

I skrivelsen fortsattes att det inte borde föras någon intern diskussion om frågorna inom regeringen. Johnson fruktar att Labour-partiet skulle använda alla förslag om att NHS-tillgång är att slå till för dess valfördel, sa artikeln.

USA:s president Donald Trump hade i juni sagt att Storbritanniens offentliga hälsovård borde vara på bordet i samtalen om ett handelsavtal mellan de två länderna efter Brexit men backade senare på hans kommentarer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend