Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM – G7, #Brexit och von der Leyen-kommissionen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Hälsningar och välkommen till den senaste uppdateringen från EAPM, skriver Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan. 

Här på Alliance är vi glada över att få veta, via ett tillkännagivande av Kroatien's premiärminister Andrej Plenković, den nuvarande ledamoten Dubravka Šuica kommer att nomineras till landets europeiska commissionär.

Dubravka var en stark allierad för oss alla som gick in i deklarationen om samarbete om en miljon genom-projektet, så vi kommer att följa utvecklingen noga och erbjuda stöd där det är möjligt.

Rykten säger att Kroatien är sugen på den regionalpolitiska portföljen, så det kan mycket väl finnas möjligheter för vårt SMART Outlook-program. Hur som helst, vi gratulerar Dubravka och ser fram emot att träffa henne någon gång i hennes nya roll.  När det gäller de återstående parlamentsledamöterna förbereder EAPM redan för effektiva åtgärder vid sidan av det nya intaget och många trogna vänner som är tillbaka i halvcykeln.

Under tiden tillbaka vid Europeiska kommissionen, den President-elect Ursula von der Leyen enligt uppgift planerar att börja intervjua högskolekandidater från nästa vecka.

Bulgarien har sagt det vill ström Digital kommissionär Mariya Gabriel för kraftfullt jordbruk dokumentationenmedan vpå der Leyen och Franska presidenten emmanuel Macron kommer att diskutera den franska kandidaten till kommissionen mycket snart (om inte redan), med ett tillkännagivande av kandidaten förväntat innan 26 Aaugusti.

Att hålla genomik personlig

Annons

När det gäller genomisk data (se Alliansens MEGA+-initiativ, som syftar till att ta en miljon genomet vidare genom att lägga till alla former av sjukvårdsdata), har en nyligen genomförd undersökning tagit en titt på medborgarnas syn på deras DNA och potentiellt dela de resulterande uppgifterna.

Belgisk välgörenhet The Kung Baudouin fundament genomfört en undersökning av 29,000 XNUMX EU-medborgare, och det är inte särskilt goda nyheter för läkemedelsföretag, med tanke på att oendast fyra av tio svarande sa att de håller med påståendet: "JAG'Jag är villig att dela min genetiska information med läkemedelsföretag." 

Ännu värre, ungefär en av fyra said de "stämmer inte överens".

Å andra sidan, delning of genetisk informationrmation med akademiska forskare är mer populärtmed 58% som säger de skulle göra detDessutom en rejäl 73% sa att de vill veta "så mycket som möjligt" om sitt DNA.

En fokusgrupp på 32 medborgareknuten till grundens arbete, under tiden anges att människor vill kunna fatta autonoma beslut via informerat samtycke. dock,de kommer att behöva bättre information om genomiska data, dess implikationer och hur det kommer att användas.

Vilket belyser ett behov förstås för ny träning för hälsa vårdpersonal och fler alternativ tillgängliga från hälso- och sjukvårdssystemen när det kommer till förebyggande vård.

Definiera "rättvis" 

EAPM has often talked about the need for definitions in health care – not least regarding what constitutes ‘value’. Now we have a definition of ‘fair pricing’ in respect of medicines from the WHO. 

Organisationens Rättvis prissättningsinitiativ säger: "Ett rimligt pris är ett pris som är överkomligt för sjukvårdssystem och patienter och som samtidigt ger tillräckligt med marknadsincitament för industrin att investera i innovation och produktion av viktiga hälsoprodukter av hög kvalitet." 

Men den vill veta om du håller med eller inte, eller skulle ändra det istället. Så gå iväg till WHO:s undersökning och logga in med rimliga priser som användarnamn och 2019 som lösenord.

Undersökningen också vill feedback på vad föreslagen expertgrupper bör fokusera på och vilken typ av forskning de ska generera.

Villkorlig ersättning för att fortsätta?

Finland innehar det nuvarande ordförandeskapet i EU och dess eget hälsoministeriet vill,till alla avsikter och syften, att förlänga dess experimentera med villkorade ersättningar med tanke på några nya läkemedel.

Detta kommer att löpa ut den 1 januari 2020 men samtalet nu i Helsingfors är att förlänga programmet till 2025.

Eftersom 2017, Finland har godkänt 25 slut 33 läkemedel för villkorlig ersättning, tillåter dem att arbeta på riktigt-världen villkor innan deciding om sjukvården kommer att betala. Riksdagen beslutar om det nya förslaget i höst.

Medtech flyttar i Tyskland 

Den tyska medicinlobbyn hoppas på hög extra tryck på EU och nationella beslutsfattare att hantera implementeringsfrågor kring nya medicinsk anordning rEGLER.

En artikel i en tysk topptidning har sätta rampljuset på de små tillverkarnas svåra situation who are having problems complying with EU regulations brought in in 2017, and these small companies have a powerful voice –  making upp majoritet av tyskland's 30 miljarder euro medicinteknikindustrin.

Aakademiker ha blamed reglerna för en nedgång i tyska medicintekniska patentregistreringar sedan 2016.

Polacker ifrån varandra... 

Med tanke på den senaste tidens tjafs kring USA:s president Donald Trumps idéer om att köpa Grönland, avvisandet från Danmark och att Trump som följd kastar ut sin nalle ur barnvagnen och ställer in ett besök i landet, är ett nytt skämt på gång. Det går enligt följande:

"Det har inte rapporterats allmänt, men Donald Trump ställde också in en resa till Warszawa ... eftersom han fick reda på att varken nord- eller sydpolen var till salu."

bom!

Bortsett från dåliga skämt, Tbakdel knappast hjälpte saken heller, när han den anklagadedanska Premiärminister Mette Frederiksen av respektlöshet mot US efter hon uttryckte "ångra och överraskning" över Trump's beslutatt ställa in Köpenhamnsbesöket, och noterade att förberedelserna hade varit "på god väg".

OK, hon hade tidigare kallat Trumps idéer om Grönland "absurda", vilket verkligen fick den amerikanske presidentens get.

Han sa till reportrar: "Jag trodde att premiärministern's uttalande att det var 'absurd,att det var enabsurtidé, var otäck. Jag tyckte det var ett olämpligt uttalande.

"Allt hon behövde göra är att säga," Nej, det skulle vi'inte vara intresserad.Hon'pratar inte med mig. Hon'pratar med USA. Du gör det't prata med USA på det sättet - åtminstone under mig."

I bättre nyheter för relationerna mellan EU och USA visar det sig att Eeuropeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) och Food and Drug Administration (FDAhar en hög grad av anpassning i beslut om marknadsföringsansökningar, mer än 90 %, faktiskt.

Denna upptäcktes av a  gemensam EMA/FDA-analys som jämförs beslut om 107 nya läkemedelsansökningar vid myndigheterna från 2014-2016.

Studien fann att vanligaste orsaken till olika beslut var skillnader i deras slutsatser om effektivitet, Följt av.dskillnader i kliniska data som lämnats till stöd för en ansökan.

Zaide Frias, d head of EMA’s  avdelningen för utvärdering av humanläkemedel, sa: "Den höga graden av konvergens i godkännandet av nya läkemedel vid EMA och FDA är resultatet av utökade investeringar i dialog och samarbete sedan 2003 och har främjat anpassningen mellan EU och USA när det gäller beslut om försäljningstillstånd, medan båda myndigheterna utvärderar ansökningar oberoende av varandra.. "

Tillade hon: "Vårt samarbete stöder tydligt båda myndigheterna i att uppnå ett gemensamt mål att maximera patienternas tillgång till säkra, effektiva och högkvalitativa läkemedel i båda regionerna. "

Under de senaste tio åren har byråerna inrättat gemensamma arbetsgrupper för att dela information och samarbeta, med hjälp av experter från både EU och USA.

Brexit – last roll of the dice

Interesting developments – well, sort of – after UK Prime Minister Boris Johnson’s chat with German Chancellor Angela Merkel denna vecka. 

Den senare talade om"möjligheter"när det kommer till solvanvändning det irländska bakstoppsproblemet och, därigenom, undvikaanvändning en avtalslös Brexit samtidigt göra klart att det var upp till Storbritannien att komma med en fungerande plan. Boris verkade hålla med om att ansvaret verkligen ligger på Storbritannien.

Tidtabellen är dock snäv, med Berlins finaste ordspråk om någon förmodad lösning: "Vi kan kanske hitta det inom de närmaste 30 dagarna. "

Frankrikes Macron, som Johnson är planerad att träffa i Paris idag (22 augusti) var mindre entusiastisk och verkade vara beredd att sätta käppar i hjulet för alla sådana samtal, med tanke på hans bristande tålamod med hela den beklagliga processen.

Han gick till och med så långt som att säga att någon handelsavtal mellan Storbritannien och US kommer inte att kompensera för kostnaderna för Brexit, och skulle komma till "kostnaden för en historisk vasalisering".

"jag gör intetror inte det'är det brittiska folkets vilja.att bli juniorpartner till OSS," Macron tillade.

Samtidigt, den irländska EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan drog inga slag när han parafraserade Winston Churchill angående den brittiska hanteringen av Brexit:  "Aldrig har så få gjort så mycket skada på så många,sade han.

Hogan är ute efter handelsjobbet på EU-nivå varnade för att en no-deal Brexit skulle skapa en "ful atmosfär" mellan London och resten av EU som skulle få "allvarliga konsekvenser" för eventuella framtida handelsförhandlingar mellan de två.

När Boris Johnson har träffat den franske presidentenhej'ska gå till Biarritz för G7-toppmötet följt av ett möte med Europeiska rådets ordförande Donald Tusk på söndag (25 augusti) i utkanten av sammankomsten.

Tillbaka i Storbritannien, naturligtvis, chef för Storbritannien Arbetarparti och officiell ledare för oppositionen Jeremy Corbyn har kallat till ett partiövergripande möte med seniora politiker och uppmanat dem att arbeta med honom för att "göra allt vi kan för att stoppa" en avtalslös Brexit.

Han står inför en kamp, ​​eftersom många redan har sagt att de inte vill ha Corbyn i nummer tio, inte ens under en eventuell övergångsperiod.

Låt oss hoppas att von der Leyen har bättre tur att få hennes kommissionsledamot godkänt av Europaparlamentet. Ses snart!

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend