Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Huawei förutspår 10 megatrender för 2025

DELA MED SIG:

publicerade

on

Huawei har lanserat sin Global Industry Vision-rapport (GIV), som fortsätter sina förutsägelser för teknik- och industriutveckling fram till 2025.

Utifrån Huaweis egna kvantitativa data och verkliga användningsfall av hur intelligent teknologi genomsyrar varje bransch, identifierar årets rapport 10 megatrender som för närvarande formar hur vi lever och arbetar. GIV förutspår också tekniktrender fram till 2025, inklusive 5G-täckning, AI-utbyggnad, adoption av hemrobotar och användningshastigheter för smarta assistenter.

De 10 trenderna och exemplen på GIV:s nyckelprognoser för 2025 är följande:

1. Att leva med bots: Framsteg inom materialvetenskap, perceptuell AI och nätverksteknik driver upptagandet av robotik i en mängd olika hem- och personliga scenarier. GIV förutspår en global penetrationsgrad på 14 % för hemrobotar.

2. Super Sight: Konvergensen av 5G, VR/AR, maskininlärning och andra framväxande teknologier kommer att låta oss se bortom avstånd, distorsion, yta och historia, vilket öppnar upp nya vyer för människor, företag och kultur. GIV förutspår att andelen företag som använder AR/VR kommer att öka till 10 %.

3. Noll sökning: När datadrivna och sensorutrustade apparater och enheter börjar förutse våra behov kommer information att hitta oss. Framtida sökningar kommer att vara knappfria, personliga sociala nätverk kommer att skapas utan ansträngning, och industrin kommer att dra nytta av "noll-sökning underhåll". GIV förutspår att 90 % av ägarna av smarta enheter kommer att använda intelligenta personliga assistenter.

4. Skräddarsydda gator: Intelligenta transportsystem kommer att koppla samman människor, fordon och infrastruktur, skapa noll trängsel, snabba nödåtgärder och andra funktioner som kommer att göra livet smidigare. GIV förutspår att 15 % av fordonen kommer att ha Cellular Vehicle-to-Everything-teknik.

Annons

5. Arbeta med bots: Genom att redan förändra många industrier kommer smart automation att ta sig an mer riskfyllda, repetitiva och högprecisionsuppgifter – en välsignelse för säkerhet och produktivitet. GIV förutspår att det kommer att finnas 103 robotar i industrin för varje 10,000 XNUMX anställda.

6. Ökad kreativitet: Cloud AI kommer att minska kostnaderna och barriären för inträde till vetenskapliga experiment, innovation och konst, vilket öppnar upp en guldgruva av kreativ potential som är tillgänglig för alla. GIV förutspår att 97 % av de stora företagen kommer att ha implementerat AI.

7. Friktionsfri kommunikation: AI och big data-analys kommer att skapa sömlös kommunikation mellan företag och kunder och bryta ner språkbarriärer. Noggrannhet, förståelse och förtroende kommer att ligga till grund för morgondagens kommunikation. GIV förutspår att företag kommer att använda 86 % av den data de producerar fullt ut.

8. Symbiotisk ekonomi: Företag över hela planeten använder digital teknik och smarta applikationer på plattformar för enhetlig åtkomst – det innebär större samarbete, resursdelning, starkare globala ekosystem och högre produktivitet. GIV förutspår att alla företag överallt kommer att använda molnteknik och 85 % av affärsapplikationerna kommer att vara molnbaserade.

9. 5G:s snabba lansering: 5G är här och det landar mycket snabbare än någon tidigare trådlös generation – potentialen för individer, företag och samhället är enorm. GIV förutspår att 58% av världens befolkning kommer att ha tillgång till 5G.

10. Global digital styrning: Framsteg inom digital teknik måste balanseras av delade datastandarder och principer för dataanvändning. GIV förutspår att den årliga volymen globala data kommer att nå 180 ZB (1 ZB = 1 biljon GB).

Enligt CMO för Huawei ICT Infrastructure Kevin Zhang, "Mänsklig utforskning kommer aldrig att sluta. Vi bör sikta bortom vad vi ser nu och blicka mot framtiden, växla från innovation till uppfinning. Vi ser snabba förändringar i livet, arbetet och samhället när alla branscher använder AI, 5G, molnberäkningar och andra framväxande teknologier. Huawei har åtagit sig att bygga digitala plattformar, användarupplevelser och intelligent teknik som driver överallt förekommande anslutningar i varje scenario. Det är vårt uppdrag att erbjuda varje person, hem och organisation en intelligent framtid och fördelarna med helt nya möjligheter för tillväxt.”

Med den första rapporten som släpptes 2018 är GIV @2025 utformad för att analysera utvecklingstrender i branschen och fungera som en strategisk guide för ICT-utbyggnad.

För mer information om GIV@2025, besök: www.huawei.com/minisite/giv/en

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend