Anslut dig till vårt nätverk!

Antisemitism

Uttalande av förste vicepresident Timmermans och kommissionär Jourová om #EuropeWideDayOfRemembrance för offer för totalitära och auktoritära regimer

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Varje 23 augusti hedrar vi minnet av miljontals offren från alla totalitära regimer. Undertecknandet av Molotov-Ribbentrop-pakten mellan Nazityskland och Sovjetunionen denna dag 1939 öppnade ett mörkt kapitel i Europas historia. En tid då medborgarna varken var fria att fatta sina egna beslut eller hade att säga till om politiska val. Ett Europa där frihet och demokrati inte var mer än en dröm. I år markerar vi också 30 år av händelser 1989 när medborgare i Central- och Östeuropa reste sig och bröt igenom järnridån och påskyndade dess fall. Medborgarnas modiga handlingar förde tillbaka frihet och demokrati till hela Europa. De hjälpte till att övervinna splittringar och ena Europa. Detta är då ett kollektivt europeiskt arv som vi alla måste vårda, vårda och försvara. 80 år har nu gått sedan 1939 och generationen som har bevittnat totalitarismens gissel är nästan inte längre med oss; levande historia förvandlas till skriven historia. Vi måste därför hålla dessa minnen vid liv för att inspirera och vägleda nya generationer i försvaret av grundläggande rättigheter, rättsstatsprincipen och demokrati. Det är det som gör oss till de vi är. Vi står bestämt tillsammans mot totalitära och auktoritära regimer av alla slag. Ett fritt Europa är inte givet utan ett val, varje dag.” Hela uttalandet kan hittas här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend