Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Vid G7-toppmötet erbjuder Trump #Brexit Britain en 'mycket stor' handelsavtal

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

USA: s president Donald Trump lovade en stor handel för Storbritannien efter Brexit till Boris Johnson på söndag (25 augusti) och berömde den nya premiärministern som rätt man att ta Storbritannien ur Europeiska unionen, skriva Jeff Mason och William James.

Johnson, som står inför en känslig uppgift att försäkra sig om europeiska allierade medan han inte vrider Trump vid ett G7-toppmöte i Frankrike, sa att handelssamtal med USA skulle vara tuffa men det finns enorma möjligheter för brittiska företag på den amerikanska marknaden.

Trump talade med reportrar med Johnson inför ett handelsinriktat bilateralt möte och sa att Storbritanniens medlemskap i EU hade varit ett drag i ansträngningarna för att knyta närmare handelsband.

"Vi kommer att göra en mycket stor handelsavtal - större än vi någonsin har haft med Storbritannien", sade Trump. ”Vid något tillfälle kommer de inte att hindra - de kommer inte att ha ankaret runt fotleden, för det är vad de hade. Så vi kommer att ha några mycket bra handelssamtal och stora siffror. ”

Annons

Med mindre än tre månader fram till en 31-tidsfrist är det fortfarande helt oklart hur, när eller till och med om Storbritannien kommer att lämna EU. Osäkerheten kring Brexit, Förenade kungarikets viktigaste politiska och ekonomiska rörelse efter kriget, har lämnat allierade och investerare överraskade och roiled marknader.

Motståndarna är rädda för att Brexit kommer att göra Storbritannien fattigare och dela västern när det kämpar med både Trumps okonventionella ordförandeskap och växande assertivitet från Ryssland och Kina.

Stödjänare erkänner att skilsmässan kan ge kortvarig instabilitet, men säger på längre sikt att det kommer att göra det möjligt för Förenade kungariket att frodas om det är fritt från vad de kastar som ett dömt försök att skapa europeisk enhet.

Annons

Trump och Johnson var i den franska badorten Biarritz för ett toppmöte med G7-industrialiserade länder som utsatte en skarp skillnad över handelsprotektionism och en rad andra frågor inklusive klimatförändringar och digitala skatter innan det ens hade börjat.

Johnson kommer på söndagen att träffa Europeiska rådets chef Donald Tusk, som på Satuday (24 augusti) sa att Johnson skulle gå ned som "Mr No-Deal" om han tog Storbritannien ur EU utan ett återtagningsavtal.

Johnson förväntas berätta för Tusk att Storbritannien endast kommer att betala £ 9 miljarder pund i stället för det ansvar som tidigare förre premiärministern Theresa May har överenskommit med 39 miljarder pund, berättade Sky News på söndag (25 augusti).

Vid sin ankomst på lördagen sa Johnson med hänvisning till det eskalerande handelskriget mellan USA och Kina att han var "mycket orolig" för tillväxten av protektionism. Han sa att de som "stöder tullarna riskerade att ådra sig skylden för nedgången i den globala ekonomin".

När han satt mot Trump på söndagen berömde Johnson den amerikanska ekonomins resultat innan han tillade: "Men bara för att registrera en svag, fårliknande anteckning om vår syn på handelskriget - vi är för en handelsfred i stort."

Johnson använde ett telefonsamtal före toppmötet till Trump för att kräva att han sänkte handelshinder och öppnade delar av den amerikanska ekonomin för brittiska företag, med hänvisning till ett brett spektrum av marknader från bilar till blomkål.

Storbritannien såg fram emot några omfattande samtal om att ta framtida förhållande mellan Storbritannien och USA, sade Johnson och tilllade att han hade gjort klart för Trump att National Health Service inte skulle vara en del av handelssamtal.

Londons preferens är för en omfattande frihandelsavtal med USA efter Brexit, säger Storbritanniens regeringstjänstemän, medan vissa amerikanska tjänstemän inklusive Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton har talat om en sektorvis sektor.

Inslag på dessa divisioner kom fram på söndagen.

Som Johnson sa att London och Washington skulle göra en "fantastisk affär", avbröt Trump för att säga: "massor av fantastiska mini-erbjudanden, vi pratar om många olika erbjudanden men vi har det bra."

Brexit

Storbritannien försenar genomförandet av handelskontroller efter Brexit

publicerade

on

Storbritannien sa på tisdagen (14 september) att det försenar genomförandet av vissa importkontroller efter Brexit, andra gången de har skjutits tillbaka, med hänvisning till påtryckningar på företag från pandemin och den globala försörjningskedjan.

Storbritannien lämnade EU: s inre marknad i slutet av förra året, men till skillnad från Bryssel som införde gränskontroller omedelbart, steg det införandet av importkontroller på varor som livsmedel för att ge företagen tid att anpassa sig.

Efter att redan ha försenat införandet av kontroller med sex månader från den 1 april har regeringen nu skjutit behovet av fullständiga tulldeklarationer och kontroller tillbaka till 1 januari 2022. Säkerhets- och säkerhetsdeklarationer kommer att krävas från den 1 juli nästa år.

Annons

"Vi vill att företag ska fokusera på sin återhämtning från pandemin snarare än att behöva hantera nya krav vid gränsen, varför vi har lagt fram en pragmatisk ny tidtabell för att införa fullständiga gränskontroller", sa Brexit -minister David Frost.

"Företag kommer nu att ha mer tid att förbereda sig för dessa kontroller som kommer att fasas in under hela 2022."

Industrikällor inom logistik- och tullsektorn har också sagt att regeringens infrastruktur inte var redo att införa fullständiga kontroller.

Annons

Fortsätt läsa

Brexit

Hur EU kommer att bidra till att mildra effekterna av Brexit

publicerade

on

En EU -fond på 5 miljarder euro kommer att stödja människor, företag och länder som berörs av Storbritanniens utträde ur unionen, EU-frågor.

Du har nu möjlighet slutet av Brexit -övergångsperiodenDen 31 december 2020 markerade slutet på den fria rörligheten för människor, varor, tjänster och kapital mellan EU och Storbritannien, med negativa sociala och ekonomiska konsekvenser för människor, företag och offentliga förvaltningar på båda sidor.

För att hjälpa européerna att anpassa sig till förändringarna enades EU -ledarna i juli 2020 om att skapa Brexit-justeringsreserv, en fond på 5 miljarder euro (i 2018 -priser) som ska betalas fram till 2025. EU -länderna kommer att ta emot resurserna i decemberefter parlamentets godkännande. Parlamentsledamöter förväntas rösta om fonden under plenarsessionen i september.

Annons

Hur mycket kommer att gå till mitt land?

Fonden kommer att hjälpa alla EU -länder, men planen är att de länder och sektorer som är värst drabbade av Brexit ska få mest stöd. Irland toppar listan, följt av Nederländerna, Frankrike, Tyskland och Belgien.

Tre faktorer beaktas för att bestämma beloppet för varje land: vikten av handel med Storbritannien, värdet av fisk som fångas i Storbritanniens exklusiva ekonomiska zon och storleken på befolkningen som bor i EU: s maritima regioner närmast Storbritannien.

Annons
Infografik som förklarar Brexit -justeringsreserven
Infografik som visar hur mycket stöd enskilda EU -länder kommer att få från Brexit -justeringsreserven  

Vad kan finansieras av fonden?

Endast åtgärder som specifikt inrättats för att motverka de negativa konsekvenserna av Storbritanniens avgång från EU kommer att vara berättigade till finansiering. Dessa kan inkludera:

  • Investeringar i skapande av arbetstillfällen, inklusive kortsiktiga arbetsprogram, omskolning och utbildning
  • Återintegrering av EU -medborgare som har lämnat Storbritannien till följd av Brexit
  • Stöd till företag (särskilt små och medelstora företag), egenföretagare och lokalsamhällen
  • Bygga tullanläggningar och se till att gräns-, fytosanitära och säkerhetskontroller fungerar
  • Certifierings- och licenssystem

Fonden täcker utgifter mellan 1 januari 2020 och 31 december 2023.

Fiskeri och banksektorer

Nationella regeringar är fria att bestämma hur mycket pengar som går till varje område. Länder som är avsevärt beroende av fiske i den exklusiva ekonomiska zonen i Storbritannien måste emellertid åtaga ett minimum av sin nationella anslag till småskaligt kustfiske, liksom lokala och regionala samhällen som är beroende av fiskeverksamhet.

Finans- och banksektorn, som kan dra nytta av Brexit, är uteslutna.

Läs mer 

Fortsätt läsa

Brexit

Hur EU kommer att bidra till att mildra effekterna av Brexit

publicerade

on

En EU -fond på 5 miljarder euro kommer att stödja människor, företag och länder som berörs av Storbritanniens utträde ur unionen, EU-frågor.

Du har nu möjlighet slutet av Brexit -övergångsperiodenDen 30 december 2020 markerade slutet på den fria rörligheten för människor, varor, tjänster och kapital mellan EU och Storbritannien, med negativa sociala och ekonomiska konsekvenser för människor, företag och offentliga förvaltningar på båda sidor.

För att hjälpa européerna att anpassa sig till förändringarna enades EU -ledarna i juli 2020 om att skapa Brexit-justeringsreserv, en fond på 5 miljarder euro (i 2018 års priser) som ska betalas fram till 2025. EU -länderna kommer att ta emot resurserna i decemberefter parlamentets godkännande. Parlamentsledamöter förväntas rösta om fonden under plenarsessionen i september.

Annons

Hur mycket kommer att gå till mitt land?

Fonden kommer att hjälpa alla EU -länder, men planen är att de länder och sektorer som är värst drabbade av Brexit ska få mest stöd. Irland toppar listan, följt av Nederländerna, Frankrike, Tyskland och Belgien.

Tre faktorer beaktas för att bestämma beloppet för varje land: vikten av handel med Storbritannien, värdet av fisk som fångas i Storbritanniens exklusiva ekonomiska zon och storleken på befolkningen som bor i EU: s maritima regioner närmast Storbritannien.

Annons
Infografik som förklarar Brexit -justeringsreserven
Infografik som visar hur mycket stöd enskilda EU -länder kommer att få från Brexit -justeringsreserven  

Vad kan finansieras av fonden?

Endast åtgärder som specifikt inrättats för att motverka de negativa konsekvenserna av Storbritanniens avgång från EU kommer att vara berättigade till finansiering. Dessa kan inkludera:

  • Investeringar i skapande av arbetstillfällen, inklusive kortsiktiga arbetsprogram, omskolning och utbildning
  • Återintegrering av EU -medborgare som har lämnat Storbritannien till följd av Brexit
  • Stöd till företag (särskilt små och medelstora företag), egenföretagare och lokalsamhällen
  • Bygga tullanläggningar och se till att gräns-, fytosanitära och säkerhetskontroller fungerar
  • Certifierings- och licenssystem


Fonden täcker utgifter mellan 1 januari 2020 och 31 december 2023.

Fiskeri och banksektorer

Nationella regeringar är fria att bestämma hur mycket pengar som går till varje område. Länder som är avsevärt beroende av fiske i den exklusiva ekonomiska zonen i Storbritannien måste emellertid åtaga ett minimum av sin nationella anslag till småskaligt kustfiske, liksom lokala och regionala samhällen som är beroende av fiskeverksamhet.

Finans- och banksektorn, som kan dra nytta av Brexit, är uteslutna.

Läs mer 

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend