Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit – Premiärminister Johnson söker juridisk rådgivning om fem veckors stängning av parlamentet: The Observer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har frågat sin justitieminister om parlamentet kan stängas i fem veckor från den 9 september i vad som verkar vara ett försök att stoppa lagstiftare från att tvinga fram en ytterligare förlängning av Brexit. Observeren rapporterad, skriver Andrew MacAskill.

Ett e-postmeddelande från seniora regeringsrådgivare till en rådgivare på Johnsons kontor skrivet under de senaste tio dagarna säger att premiärministern nyligen begärde vägledning om lagligheten av ett sådant drag, känt som prorogering, sa tidningen.

Den juridiska vägledningen som ges i mejlet är att det mycket väl kan vara möjligt att stänga parlamentet, om inte domstolarna går med på krav från anti-Brexit-kampanjer att blockera ett sådant drag, Observeren rapporteras.

"Påståendet att regeringen överväger att prorogera parlamentet i september för att stoppa parlamentsledamöter från att debattera brexit är helt felaktigt", sa en talesman för regeringen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend